Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

На думку українців, країни арабського світу у російсько-українській війні займають нейтральну позицію. Про це стало відомо за результатами спільного дослідження компанії Active Group та аналітичного центру Experts Club «Ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії», яке було представлене в агентстві «Інтерфакс-Україна» у вівторок, 14 травня. 

«Аналіз включає переважно позитивне ставлення наших громадян до таких країн як Ізраїль (72.5%) та Туреччина (55%), до інших країн регіону ставлення переважно нейтральне. Вкрай негативно українці ставляться до Ірану (76%) і переважно негативно до Афганістану (52.6%)", - зазначив директор дослідницької компанії Active Group Олександр Позній.

Крім того, експерт додав, що українці переважно позитивно ставляться до країн, з якими мають торговельні чи культурні зв'язки. Це природно, адже такі зв'язки сприяють взаємоповазі між суспільствами та країнами. 

У свою чергу, засновник дослідницької компанії Active Group Андрій Єременко наголосив, що ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії варіюється залежно від багатьох чинників.

«Ми бачимо, що насправді певним є ставлення громадян лише до двох країн – Ірану та Ізраїлю. Це ті країни, де відсоток тих, кому важко відповісти менше 20%. Інші країни мають значно більший відсоток невизначеності, що свідчить про недостатню поінформованість українців про ці держави", - наголосив Єрьоменко. 

Засновник аналітичного центру Experts Club Максим Уракін додав, що розвиток співпраці з країнами Близького Сходу та Центральної Азії дуже важливий для розвитку української економіки, особливо в аграрному та IT-секторах. Ці галузі мають великий потенціал для розвитку та можуть стати основою для взаємовигідного партнерства.

«Необхідно запроваджувати державну стратегію для зменшення торговельного дефіциту та збільшення експортного потенціалу України. Це дозволить створити більш збалансовану та стійку економіку, яка менше залежатиме від зовнішніх факторів. Україна може бути цікавою агропродукцією, IT-кластерами, освітніми послугами. Для нас цікаві ринки збуту, агротехнології, металургія, хімія", - наголосив Уракін. 

За його словами, торгівля між Україною та досліджуваними країнами зараз активно зростає. 

«Туреччина є найбільшим торговим партнером серед країн Близького Сходу та Центральної Азії, на неї припадає понад половина всієї торгівлі з цими країнами. Це свідчить про важливість Туреччини для української економіки", - додав засновник Experts Club. 

За словами Уракіна, збалансована зовнішньоекономічна політика в регіоні може не лише значно покращити відносини України з близькосхідними країнами, а й позитивно вплине на загальний стан економіки. 

З результатами дослідження можна ознайомитись за посиланням 

Поділитися публікацією:
Читайте також
Політика
Нова небезпека для України: Перехід на бік Ізраїлю у війні проти ХАМАС та Гази
Економіка
“Давос в пустелі”: країни Близького Сходу переживають бум інвестицій у західні компанії
Близький Схід
Росія і США на межі прямого конфлікту на Близькому Сході
Головні новини
Економіка
Іспанія хоче витіснити Ізраїль з ринку озброєння Латинської Америки
Близький Схід
Удар Ізраїля по Газі вбив щонайменше 50 осіб — палестинські медики
Різне
Хусити атакували танкер, що плив з РФ до Китаю
Читайте в розділі
Економіка
Іспанія хоче витіснити Ізраїль з ринку озброєння Латинської Америки
Економіка
Кувейт оголосив про відкриття величезного родовища нафти
Економіка
Саудівська Аравія переживає найнебезпечніший момент свого економічного відновлення, – Bloomberg
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.