Росія і США на межі прямого конфлікту на Близькому Сході

Після того як один із американських безпілотників був серйозно пошкоджений у неділю в Сирії російським літаком, офіційні особи Пентагону закликають росіян триматися подалі і не заважати операціям США в цьому регіоні. Натомість РФ стверджує, що американці порушують повітряний простір Сирії в районі аль-Танф. Про це пише Newsweek.

Як зазначається, США відновили свої зусилля в Сирії для боротьби з бойовим угрупованням «Ісламська держава» (ІДІЛ) , попри те, що організація, яка контролювала території Іраку та Сирії десять років тому, втратила майже 95% із них.

Нині ж територія населена США, Росією, Туреччиною та Іраном. Цього місяця американські війська вбили лідера ІДІЛ Усама Аль-Мухаджира  під час авіаудару у Східній Сирії.

За словами заступниці речника Пентагону Сабріни Сінгх, США «не прагнуть ескалації, не прагнуть війни з Росією», однак немає виправдання тому, що російські літаки наближаються до американського безпілотника MQ-9 Reaper.

«Ми продовжуватимемо закликати російські сили в Сирії... Дотримуватися стандартів поведінки, які очікуються від національних військово-повітряних сил», – наголосила вона.

Полковник ВПС США у відставці Джеффрі Фішер заявив, що Росія явно продовжує атакувати неозброєні літаки США, які діють відповідно до чинних правил повітряного простору.

«Якщо б захотіла, Росія могла б збити ці літаки за допомогою ракет або гармат, але замість цього, схоже, просто демонструє небезпечні переслідування», – сказав Фішер.

Associated Press із посиланням на анонімного високопоставленого чиновника з питань оборони повідомило, що США розглядають численні військові варіанти протидії російському переслідуванню в сирійському небі, адже американські війська не збираються поступатися.

За даними російського пропагандистського агентства ТАСС, російські офіційні особи двічі за останній тиждень заявили, що американські винищувачі F-16 і Typhoon порушили повітряний простір Сирії в районі аль-Танф шість і вісім разів відповідно за один день.

Нагадаємо, учора російський винищувач пролетів за декілька метрів від американського безпілотника над Сирією та випустив по ньому сигнальні ракети.

 

Поділитися публікацією:
Читайте також
Різне
ЄС ухвалив новий режим санкцій проти Ірану, що вдарить по виробництву безпілотників
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Близький Схід
Число жертв ізраїльської агресії в Газі досягло 28 473
Близький Схід
Число жертв ізраїльської агресії в Газі перевищило 25,4 тис.
Близький Схід
У Газі щодня з 7 жовтня гинуть понад 170 жінок та дітей
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.