Генсек "Арабської ради в Україні": Українське суспільство толерантне

Фараджаллах наголосив, що конфлікти на міжнаціональному ґрунті створюються ворогами України та насамперед агресором.

Українське суспільство толерантне, а прояви ксенофобії якщо і є, то на побутовому рівні. Про це на Київському форумі толерантності заявив Мохаммад Фараджаллах, генеральний секретар "Арабської ради в Україні", який представляв на форумі новостворену організацію.

У своїй доповіді генсек "Арабської ради в Україні" зазначив, що члени ради переконані, що українське суспільство є толерантним і якщо є прояв ксенофобії, то на побутовому рівні, не більше.

Фараджаллах наголосив, що конфлікти на міжнаціональному ґрунті створюються ворогами України та насамперед агресором.

"Явний тому приклад – війна на Сході України, де російський агресор заявляє, що нібито там права російськомовних обмежені. Це перший прояв того, що проливається кров на тлі міжетнічної та мовленнєвої проблеми. Ми вважаємо, що це робота не лише відділів у справах нацменшин, а також інших органів, які мають припиняти та карати винних у спробах посіяти ненависть до представників інших етносів, релігій, рас, людей, які говорять іншою мовою...", - сказав Мохаммад Фараджаллах.

Він також розповів, що "Арабська рада в Україні" була створена для підтримки України на міжнародному рівні шляхом залучення максимальної підтримки тих арабських країн, звідки родом члени ради, зазначивши, що члени "Арабської ради в Україні" працюють уже багато років, але як організована арабська платформа – вже місяць і продовжать це робити для максимальної презентації арабського етносу в українському суспільстві.

"Громадяни України арабського походження – патріоти України, як і інші представники нацменшин. Віримо, що нацменшини сьогодні повинні ставити собі питання: "Що ми можемо дати Україні?". Економічну, соціальну та на міжнародному рівні підтримку Україні", - підсумував Мохаммад Фараджаллах. Зазначимо, що Київський форум толерантності (міжетнічна та міжконфесійна платформи) відбувся 25 листопада 2021 року з ініціативи та за підтримки Департаменту Культури КМДА.

Джерело: arab.com.ua

Поделиться публикацией:
Читайте так же
Разное
Фараджаллах: Агрессор не зря "пришивает" крымскотатарским политзаключенным такие "липовые" дела
Диаспоры
Генсек "Арабского совета в Украине": Украинское общество толерантно
Діаспори
Генсек "Арабської ради в Україні": Українське суспільство толерантне
Диаспоры
Арабский совет в Украине и Управление по делам нацменьшинств КМДА обсудили сотрудничество
Главные новости
Разное
Арабский совет в Украине и Хмельницкий областной совет обсудили пути сотрудничества
Экономика
Азербайджан профинансирует восстановление 4-х крупнейших объектов в украинском Ирпене
Происшествия
В Дубае самолёты передвигаются буквально вплавь из-за сильных ливней
Ищите нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.