Україна та Ірак прагнуть розвивати освітню та наукову співпрацю

В жовтні в стінах іракського посольства відбулася зустріч Тимчасового повіреного у справах Республіки Ірак в Україні, Повноважного міністра Тарека Аділа Казема з ректором Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Ігорем Чудиком за участі новопризначеного Посла України в Республіці Ірак Івана Довганича.

На початку зустрічі Тимчасовий повірений привітав шановних гостей і відзначив прагнення української сторони розвивати освітню й наукову співпрацю з Іраком. Він підкреслив важливість здійснення згаданим університетом підготовки фахівців нафтогазової галузі, зазначивши, що цей освітній заклад закінчили багато іракських студентів, зокрема й ті, хто сьогодні обіймають важливі посади в Міністерстві нафти Іраку.

Зауваживши, що в українських закладах вищої освіти навчалося чимало іракських студентів, Тимчасовий повірений підтвердив бажання іракської сторони послуговуватися досвідом і кваліфікацією українських викладачів та наголосив на перспективності залучення університетів обох країн до проведення спільних міжнародних наукових конференцій.

Зі свого боку Ігор Чудик подякував Тимчасовому повіреному за зацікавленість Посольства у розвитку науково-освітньої співпраці між двома країнами, підкресливши своє прагнення сприяти розширенню й зміцненню академічних та культурних зв’язків з Іраком. Він коротко представив очолюваний ним заклад, висловивши готовність співпрацювати з відповідними іракськими університетами та приймати на навчання нових студентів з Іраку, щоб підготувати майбутніх кваліфікованих кадрів для роботи в нафтогазовому секторі іракських провінцій.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Дипломатія
Тимчасовао Повірений Республіки Ірак зустрівся зі Спецпредставником України з питань Близького Сходу та Африки
Економіка
Тимчасовий Повірений у справах Іраку бере участь у форумі "Український експорт"
Політика
Ірак відклав план щодо виведення американських військ
Головні новини
Різне
В Омані випала дворічна норма дощів
Політика
Майбутній візит Макрона до Марокко спрямований на укладання угоди на будівництво першого для цієї країни підводного човна
Політика
Казахстан не планує вступати до БРІКС
Читайте в розділі
Дипломатія
Тимчасовао Повірений Республіки Ірак зустрівся зі Спецпредставником України з питань Близького Сходу та Африки
Дипломатія
Ніґер слідом за Малі розриває дипвідносини з Україною — AFP
Дипломатія
Малі розриває дипвідносини з Україною через звинувачення про підтримку антиурядових сил
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.