Тимчасовао Повірений Республіки Ірак зустрівся зі Спецпредставником України з питань Близького Сходу та Африки

У четвер, 10 жовтня 2024 року, в Міністерстві закордонних справ України відбулася зустріч Спеціального представника України з питань Близького Сходу та Африки Максима Субха з Тимчасово повіреним у справах Республіки Ірак в Україні, Повноважним міністром Тареком Аділом Каземом.

На початку зустрічі Спецпредставник України привітав Тимчасового повіреного, наголосивши, що безперервне продовження роботи Посольства в Києві цінується і шанується офіційною владою України на найвищому рівні, та відзначивши глибокі історичні, економічні, військові, освітні й наукові зв’язки між Іраком та Україною.

Зі свого боку Тимчасовий повірений подякував Спеціальному представнику України з питань Близького Сходу та Африки за швидку організацію цієї зустрічі і привітав призначення нового Посла України в Республіці Ірак, що буде сприяти розвитку й зміцненню двосторонніх відносин. Він також наголосив на важливості проведення політичних консультацій між міністерствами закордонних справ обох країн у світлі підготовки до проведення засідань Спільної іраксько-української міжурядової комісії з питань торговельно-економічної і науково-технічної співпраці як запоруки її успішної роботи.

Під час зустрічі сторони також торкнулися багатьох питань, що становлять спільний інтерес, зокрема обговорили останні події у Близькосхідному регіоні із закликом до негайного припинення вогню в Секторі Газа і Лівані та звільнення регіону від експансії війни.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Економіка
Тимчасовий Повірений у справах Іраку бере участь у форумі "Український експорт"
Політика
Ірак відклав план щодо виведення американських військ
Головні новини
Різне
В Омані випала дворічна норма дощів
Політика
Майбутній візит Макрона до Марокко спрямований на укладання угоди на будівництво першого для цієї країни підводного човна
Політика
Казахстан не планує вступати до БРІКС
Читайте в розділі
Дипломатія
Україна та Ірак прагнуть розвивати освітню та наукову співпрацю
Дипломатія
Ніґер слідом за Малі розриває дипвідносини з Україною — AFP
Дипломатія
Малі розриває дипвідносини з Україною через звинувачення про підтримку антиурядових сил
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.