Талібан заборонив усі політичні партії в Афганістані

Талібан, правляча політична сила в Афганістані, оголосила, що офіційно заборонить діяльність усіх політичних партій в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AMU.

"Міністерство юстиції Талібану оголосило сьогодні про заборону діяльності усіх політичних партій в Афганістані, стверджуючи, що вони не відповідають інтересам народу", - йдеться у повідомленні.

Абдул Хакім Шараї, виконуючий обов’язки міністра юстиції Талібану, повідомив журналістам у Кабулі, що політичним партіям не вистачає шаріатської основи, що робить їх подальшу діяльність непотрібною.

«Політичні партії не мають шаріатської основи, вони не відповідають інтересам нації, і нація цього не хоче. Досвід показує, що теперішнє руйнування країни відбувається через політичні партії», – зазначив він.

Під час правління республіканського уряду в Афганістані діяли численні політичні партії, які брали участь щонайменше у трьох президентських виборах в країні з 2001 року.

В Афганістані з 25 липня набуло чинності розпорядження адміністрації Талібану про закриття жіночих салонів краси, що продовжує політику обмеження доступу жінок до громадських місць. В Афганістані після виведення іноземних військ у 2021 році та переходу влади до талібів понад тисяча мирних жителів загинули внаслідок бомбардувань та інших актів насильства.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Різне
Довготривала посуха поглиблює гуманітарну кризу в Афганістані
Головні новини
Близький Схід
Bloomberg: Для відбудови Гази знадобиться два десятиріччя та не менше 50 мільярдів доларів
Економіка
Туреччина зупинила всю торгівлю з Ізраїлем
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Читайте в розділі
Політика
Іран висунув умову ООН, за якої готовий не бити по Ізраїлю
Політика
Нікарагуа вимагає заборонити Німеччині допомагати Ізраїлю: Суд ООН вже розглядає позов
Політика
Найбільша поразка за останні 20 років: партія Ердогана програла на місцевих виборах
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.