Міноборони та турецька Baykar Makina домовилися про будівництво сервісного центру в Україні

Міністерство оборони та турецька компанія Baykar Makina уклали договір про будівництво в Україні сервісного центру з ремонту та обслуговування безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Підписання домовленостей відбулося у розвиток Рамкової угоди між Урядами України та Турецької Республіки про співпрацю у сфері високих технологій, авіаційної та космічної галузей, яка набула чинності 23 січня 2023 року.

У прес-службі уряду зазначають, що цей крок суттєво посилить співпрацю двох країн у оборонній сфері.

Держсекретар Міноборони Костянтин Ващенко, спілкуючись із турецькими партнерами, заявив, що створення сервісного центру стане вагомим внеском у посилення оборонних здібностей України та допоможе наблизити нашу перемогу.

"Дякую Уряд і турецький народ за потужну підтримку нашої держави. Допомога Туреччини для України під час повномасштабної війни безумовно безцінна. Окрема подяка компанії BAYKAR за внесок у нарощування потужності ЗСУ у боротьбі з російською агресією. Кожен в Україні знає, що таке Байрактар, знає вашу Але ми рухаємося вперед, і нам важливо створювати власну базу в Україні для обслуговування безпілотників.

Цей спільний проект започаткує основу нашої системної роботи, створить робочі місця в Україні. Ми дійшли згоди, найближчим часом буде створено центр", - сказав Ващенко.

Також він зазначив, що сьогодні політика українського оборонного відомства спрямована на посилення власних можливостей ремонту військової техніки.

Це стосується не тільки безпілотників. Це стосується і важкої бронетехніки, інших засобів ведення бою. Ми розуміємо, що нам потрібно розвивати власну інфраструктуру, створювати власні робочі місця, навчати наш власний персонал для того, щоб навіть після перемоги ми могли бути максимально ефективними. та використали наявні ресурси для підтримки обороноздатності держави на належному рівні", - резюмував Ващенко.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Політика
У Саудівській Аравії пройдуть переговори 30 країн щодо України
Політика
Катар виділить Україні $100 млн допомоги та надасть 50 стипендій для студентів
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Економіка
Туреччина обмежує експорт до Ізраїлю до припинення вогню в Газі
Економіка
Євросоюз планує прискорити надання фінансової допомоги Єгипту
Економіка
Найбільший держбанк ОАЕ обмежує бізнес з РФ
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.