Катар виділить Україні $100 млн допомоги та надасть 50 стипендій для студентів

Катар надасть Україні $100 млн гуманітарної допомоги на підтримку охорони здоров’я, освіти та розмінування, а також виділить $20 млн для забезпечення африканських країн продовольством.

Про це стало відомо за підсумками зустрічі прем’єр-міністра Дениса Шмигаля зі своїм катарським колегою Мухаммедом бін Абдулрахманом Аль Тані у Києві.

— Наш державний правитель готовий виділяти гроші і вже виділив $100 млн для подолання кризи, яка відбувається. Передбачається, що гроші можуть витрачатися на відбудову зруйнованої інфраструктури та для забезпечення питною водою людей у постраждалих регіонах, – повідомив прем’єр-міністр Катару під час брифінгу.

Шмигаль подякував катарському колезі за рішення та повідомив, що гроші, зокрема, спрямують на відновлення у сферах медичного забезпечення і освіти, гуманітарне розмінування та інші гуманітарні проєкти.

Аль Тані сказав, що Катар готовий надати всі необхідні засоби, щоб зменшити проблему гуманітарних прав в Україні або взагалі її усунути.

За його словами, офіційна Доха збирається надати допомогу тим, хто був змушений залишити окуповані території.

Ще $20 млн, за словами Аль Тані, Катар спрямує у межах нової угоди, за якою країни Африки зможуть отримати необхідну кількість продовольства. Також країна Перської затоки виділить 50 стипендій для навчання українців у катарських університетах.

Окрім того, Катар реалізовуватиме разом з Україною так звану Формулу миру, запропоновану президентом Володимиром Зеленським.

 Як повідомив президент Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні у п'ятницю, під час візиту сторони домовилися про співпрацю для повернення українських дітей, які були депортовані до Росії. 

"Обговорили ситуацію навколо Чорноморської зернової ініціативи… Дякую Катару за відповідальну позицію", - заявив Володимир Зеленський.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Экономика
Африку не устроили "бесплатные" поставки зерна от России
Головні новини
Економіка
Туреччина зупинила всю торгівлю з Ізраїлем
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Читайте в розділі
Політика
Іран висунув умову ООН, за якої готовий не бити по Ізраїлю
Політика
Нікарагуа вимагає заборонити Німеччині допомагати Ізраїлю: Суд ООН вже розглядає позов
Політика
Найбільша поразка за останні 20 років: партія Ердогана програла на місцевих виборах
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.