В Лівані протестувальники намагались штурмувати штаб-квартиру уряду

У середу ліванські сили безпеки застосували сльозогінний газ для розгону сотень демонстрантів, переважно відставних солдатів, які намагалися прорватися через паркан, що веде до штаб-квартири уряду в центрі Бейрута. Про це пише УНН, інформує АР.

Насильство відбулося на тлі загального невдоволення важкими економічними умовами в країні, де безгосподарність правлячого класу тривала протягом багатьох років, що передували економічній кризі, що почалася наприкінці 2019 року.

Відставні солдати та поліцейські, які вимагають підвищення заробітної плати, зіткнулися з ОМОНом та військами. У кількох людей виникли проблеми з диханням через сльозогінний газ. Протестувальники закидали камінням офіцерів, які охороняли будівлю уряду, і неодноразово намагалися прорватися через паркан.

Безпосередньої інформації про травми під час насильства не надходило. До акції протесту закликали відставні солдати та вкладники, які мали обмежений доступ до своїх заощаджень після того, як місцеві банки запровадили неформальний контроль за капіталом за умов кризи. Люди з рахунками в доларах можуть знімати лише невеликі суми в ліванських фунтах за обмінним курсом набагато нижчими, ніж на чорному ринку.

Ліванський фунт досяг нового мінімуму у вівторок, впавши до 143 тисяч фунтів за долар, після чого трохи виріс. За останні три роки фунт втратив понад 95% від своєї вартості. Офіційний курс складає 15 000 фунтів стерлінгів за долар.

Більшості людей у Лівані платять у ліванських фунтах, і за останні роки вартість їхніх зарплат впала через обвал фунта.

Політичний клас також чинить опір здійсненню реформ, які вимагає міжнародне співтовариство. З того часу як почався економічний спад, три чверті населення, у тому числі 1 мільйон сирійських біженців, тепер живуть у злиднях, а інфляція стрімко зростає.

Ліван також зупинив реформи, погоджені з Міжнародним валютним фондом, щоб забезпечити доступ до 3 мільярдів доларів у рамках пакету фінансової допомоги та розблокувати кошти допомоги з метою розвитку, щоб зробити економіку знову життєздатною.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Політика
Пакистанський суд наказав поліції призупинити спробу заарештувати експрем'єра Хана
Близький Схід
Кількість жертв землетрусу в Туреччині перевищила 4,5 тисячі людей
Різне
В Ірані стратили ще одного учасника протестів
В Ірані публічно повісили одного з учасників протестів, що тривають у країні близько трьох місяців.
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.