Пакистанський суд наказав поліції призупинити спробу заарештувати експрем'єра Хана

Пакистанський суд розпорядився, щоб поліція призупинила операцію з арешту колишнього прем'єр-міністра Імрана Хана, що поклало край запеклим боям, у ході яких поліція застосувала водомети та сльозогінний газ. Про це пише Reuters, передає УНН.

Високий суд Лахора наказав поліції відкласти свої зусилля щодо арешту Хана до четверга, повідомив Reuters міністр інформації провінції.

Раніше високопосадовець поліції заявив, що сили безпеки відведені для проведення Суперліги Пакистану з крикету (PSL), головного спортивного заходу країни, яке проводиться на стадіоні в кількох кілометрах.

Операція з арешту Хана почалася після того, як суд нижчої інстанції в столиці Ісламабаді видав проти нього ордер за порушення наказу з'явитися до суду за звинуваченням у незаконному продажу державних подарунків, подарованих йому іноземними високопосадовцями, коли він був прем'єр-міністром з 2018 по 2022 рік.

Згідно зі списком, наданим міністром інформації минулого року, подарунки, подаровані Хану, включають сім годинників, у тому числі один вартістю 85 мільйонів рупій (близько 300 000 доларів). Список також містив парфуми, прикраси з діамантами та столові сервізи.

Судовий розгляд проти Хана розпочався після того, як його усунули з посади на парламентських виборах на початку минулого року. З того часу він проводив загальнонаціональні акції протесту з вимогою дострокових виборів, під час однієї з яких його було поранено.

Політична боротьба є звичайним явищем у Пакистані, де жоден прем'єр-міністр ще не відбув свого повного терміну.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Різне
ЗМІ: Пакистан відправив в Україну 10 тисяч снарядів до "Градів"
Головні новини
Близький Схід
Bloomberg: Для відбудови Гази знадобиться два десятиріччя та не менше 50 мільярдів доларів
Економіка
Туреччина зупинила всю торгівлю з Ізраїлем
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Читайте в розділі
Політика
Іран висунув умову ООН, за якої готовий не бити по Ізраїлю
Політика
Нікарагуа вимагає заборонити Німеччині допомагати Ізраїлю: Суд ООН вже розглядає позов
Політика
Найбільша поразка за останні 20 років: партія Ердогана програла на місцевих виборах
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.