Число загиблих у секторі Газа зросло до 8 тис. 796 осіб

Кількість загиблих у секторі Газа, який вже 26 днів зазнає інтенсивних ізраїльських бомбардувань, збільшилася на 271 особу і склала 8 796 осіб. 

Представник міністерства охорони здоров'я Гази Ашраф аль-Кудра на прес-конференції, що відбулася перед лікарнею Шифа, повідомив про ізраїльські атаки. Кудра повідомив, що кількість загиблих внаслідок ізраїльських атак у Газі з 7 жовтня зросла до 8796 осіб. Серед них 3648 дітей та 2290 жінок. 

За його словами, кількість поранених становить 22 тис. 219 осіб, інтенсивні бомбардування сектору Газа продовжуються, з початку атак під завалами опинилися 2 тис. 30 осіб. 

Він заявив, що в результаті ізраїльських атак загинули 132 медичні працівники, а 25 машин швидкої допомоги, що стали об'єктом атаки, стали непридатними. Вказавши на те, що Ізраїль навмисно завдав удару по 58 медичних закладах, Кудра поділився інформацією про те, що 16 лікарень і 32 центри первинної медико-санітарної допомоги вийшли з ладу через атаки та виснаження запасів палива. 

Чиновник попередив, що найближчим часом через відсутність палива лікарні Шифа та Індонезії в Газі можуть припинити свою діяльність. Кудра закликав дружні країни та міжнародні організації терміново втрутитися у ситуацію та забезпечити паливом лікарні Гази до кінця сьогоднішнього дня. В іншому випадку припинять роботу основні генератори лікарень Шифа та Індонезії. 

Кудра привітав зусилля Єгипту з переведення великої кількості поранених у шпиталі своєї країни. Представник міністерства додав, що поранені, які перебувають у критичному стані, також мають бути перевезені.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Дипломатія
Йорданія відкликала посла з Ізраїлю
Різне
Бельгійські профспілки закликали не постачати зброю Ізраїлю
Політика
Ердоган: Туреччина не змириться із вбивством мирних жителів Гази
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Близький Схід
Число жертв ізраїльської агресії в Газі досягло 28 473
Близький Схід
Число жертв ізраїльської агресії в Газі перевищило 25,4 тис.
Близький Схід
У Газі щодня з 7 жовтня гинуть понад 170 жінок та дітей
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.