Теракт під час мітингу в Пакистані: 40 загиблих, понад 100 поранених

У неділю, 30 липня, в місті Хар на північному заході Пакистану під час мітингу пролунав вибух. Поліція підозрює смертника з однієї з союзницьких організацій афганського руху Талібан.

Як повідомляє AP, внаслідок теракту загинуло 40 осіб, понад 130 постраждалих.

Агентство вказує, що невідомий вибуховий пристрій здетонував під час заходу, який проводили прихильники ісламського лідера Маулани Фазлура Рехмана, який є головою партії Джаміат Улема-і-Іслам. Ця політична сила входить до складу коаліційного уряду Пакистану.

Reuters цитує слова начальника місцевої поліції Архата Хаята, який заявив, що до цього причетний смертник-терорист. Наразі відбуваються слідчі дії, лікарі намагаються надати медичну допомогу постраждалим, а особливо тяжкопоранених доправляють військовими гвинтокрилами до столиці провінції Пешавар.

Reuters припускає, що до цього теракту може бути причетна організація Техрік-і-Талібан Пакистан (ТТП), яка присягнула на вірність руху Талібан, який захопив владу в Афганістані у 2021 році.

У ТТП заперечують факт, що входять до структури афганського руху. Водночас спецслужби Пакистану вважають, що прихильники цього руху мають осередки в регіонах, які межують з Афганістаном.

Раніше бойовики ТТП порушили укладене перемир’я з центральною владою Пакистану, а потім почали атакувати об'єкти та представників поліції та спецслужб. Масштабний теракт, став першим прецедентом, коли бойовики ТТП атакували цивільне населення.

Речник офіційної влади Афганістану Забігулла Муджахід засудив вибух, однак нічого не сказав про дії ТТП чи інших афілійованих з Талібаном організацій, які причетні до вибухів і нападів у Пакистані.

Поделиться публикацией:
Читайте так же
Разное
В Судане в результате обстрела погибли 34 человека, среди них есть дети
Главные новости
Разное
Всемирное антидопинговое агентство ввело санкции против Туниса за несоблюдение антидопингового кодекса
Разное
Арабский совет в Украине и Хмельницкий областной совет обсудили пути сотрудничества
Экономика
Азербайджан профинансирует восстановление 4-х крупнейших объектов в украинском Ирпене
Читайте в разделе
Різне
ООН: Израиль блокирует поставки топлива, необходимого для перекачки воды в северную часть Газы
Різне
Воюющие стороны в Судане подписали соглашение во избежание причинения вреда гражданским лицам: Al Arabiya
Різне
Президент Азербайджана поднял флаг страны в освобожденном городе Лачин
Ищите нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.