Прем'єр-міністр Лівії заявив, що 2000 людей загинули на сході країни внаслідок урагану

У Лівії внаслідок масштабних повеней, спричинених штормом «Даніель», загинули близько 2000 людей.

Про це повідомляє Al Arabia.

Речник адміністрації міста Бенгазі Мохамед Масуд заявив про  «величезні» матеріальні збитки державній та приватній власності, завдані стихією. Речник також зазначив, що влада Східної Лівії втратила зв’язок із дев’ятьма солдатами, які були залучені до рятувальних операцій у Дерні.

Шторм «Даніель» насунувся на Лівію у неділю, зокрема на прибережне місто Джабаль-ель-Ахдар, а також на Бенгазі, де через негоду було оголошено комендантську годину і закрито школи.

Рятувальні групи також були розгорнуті у Дерні, що лежить за 900 кілометрів від столиці Тріполі. Дерна, яка найбільше постраждала, стала недоступною, а місцеві ЗМІ повідомили, що ситуація там була катастрофічною, без електрики та зв'язку. 

Лівійський Червоний Півмісяць заявив, що втратив зв'язок з одним зі своїх співробітників, коли він намагався допомогти сім'ї, що застрягла в Байді. За даними місцевих ЗМІ, десятки інших людей зникли безвісти, і влада побоюється, що вони могли загинути внаслідок повені, що зруйнувала будинки та інше майно в кількох містах на сході Лівії. 

На вихідних лівійці поділилися у соціальних мережах кадрами, на яких видно затоплені будинки та дороги у багатьох районах східної Лівії. Вони просили про допомогу, оскільки повінь захлеснула людей у їхніх будинках та машинах. 

Оссама Хамад, прем'єр-міністр уряду східної Лівії, оголосив Дерну зоною лиха після того, як зливи і повені зруйнували більшу частину міста. Він також оголосив у суботу надзвичайний стан і призупинив заняття як запобіжний засіб перед ураганом, який вночі обрушився на берег. 

Прем'єр-міністр оголосив у понеділок триденну жалобу і наказав приспустити прапори по всій країні. 

Контролюючи східну та західну Лівію, командир Халіфа Хафтар направив війська на допомогу жителям Бенгазі та інших східних міст. Ахмед аль-Мосмарі, представник сил Хафтара, заявив, що вони втратили зв'язок із п'ятьма військовослужбовцями, які допомагали обложеним сім'ям у Байді. 

Очікується, що шторм «Даніель» прийде в деякі частини західного Єгипту в понеділок, і метеорологічна влада країни попередила про можливі дощі та погану погоду.

Раніше цей самий ураган завдав істотних збутків у Болгарії, Греції та Туреччині.

Лівія, країна з населенням понад 6 мільйонів людей, страждає від виснажливого конфліту, що триває більш десятиліття. Середземноморська країна поринула в хаос після того, як у 2011 році в результаті повстання, підтримуваного НАТО, було повалено давнього диктатора Муаммара Каддафі, якого пізніше було вбито. Більшу частину минулого десятиліття багата на нафту країна була розділена між конкуруючими адміністраціями на сході та заході. Кожну адміністрацію підтримують озброєні групи та ополченці, а також іноземні уряди. 

 

Поделиться публикацией:
Читайте так же
Різне
Кількість жертв землетрусу в Марокко сягнула майже 2700
Різне
У Марокко через потужний землетрус загинули понад 1000 людей
Главные новости
Разное
Всемирное антидопинговое агентство ввело санкции против Туниса за несоблюдение антидопингового кодекса
Разное
Арабский совет в Украине и Хмельницкий областной совет обсудили пути сотрудничества
Экономика
Азербайджан профинансирует восстановление 4-х крупнейших объектов в украинском Ирпене
Читайте в разделе
Різне
ООН: Израиль блокирует поставки топлива, необходимого для перекачки воды в северную часть Газы
Різне
Воюющие стороны в Судане подписали соглашение во избежание причинения вреда гражданским лицам: Al Arabiya
Різне
Президент Азербайджана поднял флаг страны в освобожденном городе Лачин
Ищите нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.