В Пакистані почалися протести проти арешту експрем'єра

У вівторок у Пакистані спалахнули протести проти арешту колишнього прем'єр-міністра країни Імрана Хана, пише УНН посилаючись на Dawn.

70-річного Хана було взято під варту воєнізованими рейнджерами Високого суду Ісламабада за причетність до справи про корупцію.

Тисячі прихильників Хана вийшли на вулиці у столиці Ісламабаді, портовому місті Карачі, Лахорі, Пешаварі та інших містах на знак протесту проти його арешту.

В Ісламабаді сотні активістів пакистанського руху "Техрік-і-Інсаф" (PTI) заблокували головне Кашмірське шосе, що призвело до зупинки руху по обидва боки дороги.

Поліція заарештувала понад десяток активістів PTI, повідомила місцева телекомпанія Geo News.

У Лахорі, другому за величиною місті країни, протестувальники зібралися біля резиденції Хана у парку Заман та заблокували прилеглі дороги, підпаливши шини. Поліція застосувала водомети для розгону протестувальників.

У південному портовому місті Карачі прихильники PTI зібралися біля місцевого партійного офісу, розташованого на найжвавішій вулиці Шахра-і-Фейсал. Поліція також застосувала сльозогінний газ для розгону протестувальників, коли вони намагалися перекрити дорогу.

Група протестувальників закидала камінням та підпалила шини на Бернс-роуд, знаменитій вулиці міста з ресторанами, призупинивши рух та змусивши власників магазинів закрити жалюзі.

Як повідомляє Dawn News, у північно-західному місті Ланді-Котал, яке межує із сусіднім Афганістаном, протестувальники перекрили шосе між Пакистаном та Афганістаном у двох точках.

Тим часом, виступаючи на пресконференції в Ісламабаді, міністр внутрішніх справ країни Рана Санаулла попередила, що з протестувальниками розправляться "залізною рукою", якщо вони візьмуть закон у свої руки.

Хан та його дружина звинувачуються в отриманні хабарів за 500 акрів землі в обмін на передачу 190 мільйонів фунтів стерлінгів (239 мільйонів доларів).

Минулого року Хан втратив вотум довіри у парламенті, після чого пішов з посади прем'єр-міністра.

Хан пережив замах на нього у листопаді минулого року. Він також був номінований за багатьма справами про корупцію, які, на думку його прихильників, мають політичне підґрунтя.

Поделиться публикацией:
Читайте так же
Різне
В Лівані протестувальники намагались штурмувати штаб-квартиру уряду
Політика
Пакистанський суд наказав поліції призупинити спробу заарештувати експрем'єра Хана
Главные новости
Разное
Всемирное антидопинговое агентство ввело санкции против Туниса за несоблюдение антидопингового кодекса
Разное
Арабский совет в Украине и Хмельницкий областной совет обсудили пути сотрудничества
Экономика
Азербайджан профинансирует восстановление 4-х крупнейших объектов в украинском Ирпене
Читайте в разделе
Різне
ООН: Израиль блокирует поставки топлива, необходимого для перекачки воды в северную часть Газы
Різне
Воюющие стороны в Судане подписали соглашение во избежание причинения вреда гражданским лицам: Al Arabiya
Різне
Президент Азербайджана поднял флаг страны в освобожденном городе Лачин
Ищите нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.