ОАЕ створили інноваційний дешевий БПЛА, що знищує дрони-камікадзе

26.01.2024 - 20:57 #БПЛА, #Дрон, #ОАЕ

Компанія Wedrones, яка базується в Абу-Дабі, представила на виставці UMEX-2024 модель безпілотного літального апарату Karma для боротьби з дронами-камікадзе. Про це пише EDR On-Line.

Розробники дрона охарактеризували свій пристрій, як «дешеву й ефективну систему знищення баражувальних боєприпасів». За їхніми словами, Karma готовий замінити собою дорогі зенітні керовані ракети.

Модель «антидрона», представлена на виставці, має авіаційну аеродинамічну схему з прямим трапецієподібним крилом з обтічником на стику крила і фюзеляжу. Хвостове оперення встановлене на двох хвостових балках.

Швидкість Karma становить 250 км/год, максимальна висота польоту — 5000 м, дальність зв’язку — 100 км, тривалість польоту — 2 год. БПЛА злітає з катапульти й приземляється на шасі. Його можна використовувати повторно до 40-ка разів, після того, як він повернеться на місце запуску.

Дрон повністю виконаний з композиційних матеріалів і оснащений поршневим бензиновим двигуном з дволопатевим штовхальним гвинтом, що розташований у хвостовій частині фюзеляжу. Виробник двигуна — німецька компанія, назву якої розробники не називають.

«Бортове протидронне озброєння може бути розміщено на вузлах підвіски крила безпілотника Karma. Однак виставковий екземпляр такого озброєння не мав», — розповідають медійники.

«Ми впевнені, що наша розробка буде затребувана на світовому ринку, і здійснить свій перший політ вже у 2024 році», — зазначив представник компанії. За його словами, приблизна вартість системи становить близько $ 250, що значно дешевше вартості двох ПЗРК Stinger.

Поделиться публикацией:
Читайте так же
Економіка
ОАЕ посилили фінансовий контроль над російськими компаніями під тиском США
Різне
ОАЕ слідом за Туреччиною терміново знизили туристичний податок через брак туристів
Главные новости
Разное
Всемирное антидопинговое агентство ввело санкции против Туниса за несоблюдение антидопингового кодекса
Разное
Арабский совет в Украине и Хмельницкий областной совет обсудили пути сотрудничества
Экономика
Азербайджан профинансирует восстановление 4-х крупнейших объектов в украинском Ирпене
Читайте в разделе
Різне
ООН: Израиль блокирует поставки топлива, необходимого для перекачки воды в северную часть Газы
Різне
Воюющие стороны в Судане подписали соглашение во избежание причинения вреда гражданским лицам: Al Arabiya
Різне
Президент Азербайджана поднял флаг страны в освобожденном городе Лачин
Ищите нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.