Уряд Ірану підняв над мечеттю Джамкаран червоний прапор відплати

Це рівносильно оголошенню війни, вважають деякі експерти

Уряд Ірану підняв над мечеттю Джамкаран у священному шиїтському місті Кум червоний прапор відплати, що рівносильне оголошенню війни. Такий самий прапор було піднято і над мечеттю у місті Шираз на півдні Ірану.

Про це повідомила американська аналітична група Open Source Intelligence Monitor, інформує Фокус.

Що спричинило підняття червоного прапора над святинею в місті Шираз, залишається незрозумілим, проте такий самий прапор був піднятий за кілька днів до іранського ракетного удару по американській військовій авіабазі Айн аль-Асад в Іраку.

Власне, підняття червоного прапора означає кровну помсту. За даними деяких ЗМІ, прапор був піднятий на згадку про загиблих під час стрілянини 26 жовтня у шиїтській святині в мавзолеї у Ширазі.

Востаннє в Ірані підняли такий прапор після смерті військового діяча генерала Касема Сулеймані, котрий для багатьох у країні був національним героєм. У 2020 році він загинув внаслідок авіаудару ВПС США по міжнародному аеропорту Багдада.

Через кілька днів Іран завдав удару по двох об'єктах США в Іраку, зокрема по військовій базі в Ербілі, проте армії США вдалося уникнути більших збитків.

На думку сходознавчині Каріне Геворгян, символічно вивісивши прапор відплати Іран може натякати на удар по Саудівській Аравії, про що 2 листопада писали західні ЗМІ.

"Те, що Іран мститиме за цей теракт, — це одна історія, а те, що він ударить по Саудівській Аравії і почне війну у Перській затоці, — інша. Можна, звичайно, ненавидіти Іран, що він настільки жорстокий, але все ж таки вважати їх клінічними ідіотами якось зарано", — вважає політологиня.

Нагадаємо, у США відреагували на погрози Ірану на адресу Саудівської Аравії. У заяві Ради національної безпеки США йдеться, що Вашингтон без вагань втрутиться у разі іранської агресії проти Саудівської Аравії.

Share post:
Read also
Politics
Саудовская Аравия предупредила США о намерении Ирана напасть на нее и Ирак – WSJ
Різне
США перешкоджатимуть закупкам Росії зброї в Ірану, — CNN
Різне
Найближчим часом Іран відправить росії 200 бойових дронів, - ГУР
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.