Найближчим часом Іран відправить росії 200 бойових дронів, - ГУР

Найближчими днями Іран планує відправити в рф партію з понад 200 бойових дронів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

«На початок листопада планується відправка з Ірану до рф партії у понад 200 бойових дронів Shahed-136, Mohajer-6 та Arash-2», — йдеться в повідомленні.

Поставку здійснюватимуть Каспійським морем до порту Астрахані. Дрони надходитимуть у розібраному стані. Надалі на території рф їх зберуть, перефарбують і нанесуть російське маркування, як-от «Герань-2».

Arash-2 — дрон-камікадзе дальнього радіуса дії іранської розробки, представлений публічно у вересні 2022 року. Дрон має два твердопаливних прискорювачі, які забезпечують початок польоту зі стартової платформи та вихід на крейсерську швидкість у 100 км/год. Анонсована дальність застосування становить 2 000 км.

Безпілотник може оснащуватися оптичними та тепловізійними сканерами для захоплення різних видів цілей. Дрон також може визначати випромінення радарів, що робить однією з його задач саме придушення систем ППО.

Війська росії наразі атакують Україну іранськими дронами-камікадзе Shahed-136 і використовують у війні багатоцільові БпЛА Mohajer-6. Сили оборони України навчилися збивати більшість атакуючих дронів.

Газета The Washington Post 16 жовтня писала, що Іран готовий передати рф ракети WP: Іран готовий постачати росії ракети для війни в Україні WP: Іран готовий постачати росії ракети для війни в Україні класу «земля — земля» Fateh-110 і Zolfaghar. Це балістичні ракети малої дальності, які здатні вражати цілі на відстані 300 і 700 кілометрів.

18 жовтня Reuters із посиланням на джерела писало, що Іран відмовився продавати росії більш потужні дрони-камікадзе Arash Reuters: Іран відмовився продавати росії більш потужні дрони-камікадзе Arash, щоб США не отримали доступ до технологій Reuters: Іран відмовився продавати росії більш потужні дрони-камікадзе Arash, щоб США не отримали доступ до технологій , щоб США не отримали доступу до технологій.

Share post:
Read also
Економіка
"Зернова угода" залишається чинною попри заяви РФ – ООН
Політика
Іран попередив Саудівську Аравію через зближення з Ізраїлем
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.