Туніс імпортує рекордні обсяги російського газойлю і ДП

05.03.2023 - 22:04 #Нафта, #імпорт, #Туніс

У лютому Туніс імпортував майже 77 тис. барелів на добу російського газойлю і дизельного пального порівняно з 20 тис.барелів на добу у січні 2023 року і 25 тис. барелів на добу в грудні минулого року. Про це повідомляє Reuters з посиланням дані аналітичної компанії Kpler.

Більшу частину лютневих обсягів постачали російський «Лукойл» і дубайський трейдер Coral Energy. За даними сервісу, у січні весь імпорт російського пального приходився лише на компанія Coral.

«Раніше росія була головним постачальником дизельного палива у Європу, на неї припадало приблизно 60% потреб континенту. Повне ембарго ЄС на російські нафтопродукти, яке набуло чинності 5 лютого, значно порушило цю торгівлю, змусивши Москву шукати нових клієнтів для своїх дистилятів та інших нафтопродуктів», — пише агентство.

Згідно з даними відстеження Refinitiv, у лютому обсяги російського та балтійського дизельного палива до Європи впали до рекордно низького рівня – 1,77 млн тонн. Майже половина цих обсягів прямувала до Туреччини, тоді як решта в основному призначалася до місць, де відбуваються перевантаження з судна на судно.

Росія також перенаправляла обсяги дизельного палива з низьким вмістом сірки зі своїх балтійських портів до Марокко, Алжиру, Гани та Бразилії.

У той же час європейські країни замінюють поставки російського дизельного палива збільшенням імпорту з Індії, Саудівської Аравії, Китаю, Кувейту, Малайзії та інших країн.

Маржа при виробництві дизельного палива в Європі, яка в жовтні минулого року досягла історичного рекорду в 81 долар за барель, за оцінками Reuters, з тих пір значно знизилася до приблизно 30 доларів за барель на тлі великого імпорту та помірної погоди.

«Усі запаслися перед забороною, і, здається, попит ще не відновився», — сказав один трейдер.

Згідно з даними нідерландської консалтингової компанії Insights Global, минулого тижня запаси газойлю та дизельного палива, що зберігаються в незалежних зонах переробки та зберігання в Амстердамі-Роттердамі-Антверпені, дещо зменшилися за минулий тиждень, але це сталося після чотирьох тижнів зростання.

Share post:
Read also
Економіка
Саудівська Аравія отримала максимальний за 10 років дохід від експорту нафти
Різне
ЗМІ: Пакистан відправив в Україну 10 тисяч снарядів до "Градів"
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.