Таліби домовилися з Росією про постачання палива, газу та пшениці

Визнані в Росії екстремістами таліби підписали попередню угоду з росією про постачання в країну бензину, дизельного палива, газу та пшениці.

Про це в інтерв'ю Reuters розповів виконувач обов'язків міністра торгівлі та промисловості Афганістану Хаджі Нооруддін Азізі.

За його словами, міністерство працює над диверсифікацією своїх торгових партнерів, а росія запропонувала адміністрації талібів найвигідніші умови порівняно із середніми світовими цінами на сировину.

Як відзначає Reuters, це перша відома велика міжнародна економічна угода, укладена талібами з того часу, як вони прийшли до влади більше року тому.. Ця угода може послабити міжнародну ізоляцію «Талібану» в умовах, коли Афганістан виявився фактично відрізаним від глобальної банківської системи.

Таліби захопили владу в Афганістані у серпні 2021 року після того, як країну залишили американські військові.

У Росії (як і в багатьох інших країнах) рух «Талібан» визнано терористичним, при цьому державним ЗМІ доручили скасувати відповідне маркування у матеріалах про талібів. Натомість при згадці «Талібану» необхідно писати виноску: «Організація перебуває під санкціями ООН за терористичну діяльність».

За словами глави російського МЗС Сергія Лаврова, зроблені талібами заяви під час переговорів у Москві дозволяють говорити про те, що це «розсудливі люди».

Share post:
Read also
Економіка
Азербайджан збільшить постачання газу до Європи на 40%
Різне
За посередництва Саудівської Аравії Росія відпустила з полону 10 іноземців, що воювали в Україні
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.