Союзники Путіна по ОДКБ застерегли своїх громадян від участі у війні проти України

Після оголошення мобілізації у Росії Володимир Путін почав активніше втрачати союзників. Зокрема, три країни, які входять чи входили до Організації Договору про колективну безпеку, виступили проти участі своїх громадян у війні в Україні.

Посольство Киргизстану в Росії 21 вересня повідомило, що за участь у бойових діях на території іноземних держав на громадян країни чекає кримінальна відповідальність.

Громадянам Киргизстану, які живуть у Росії і яких будуть закликати брати участь у військових діях, радять негайно звертатися до дипломатичного представництва своєї країни.

Ті, хто поїдуть на війну, ризикують позбутися волі на строк від 5 до 10 років, можлива також конфіскація майна. З аналогічною позицією напередодні виступила влада Узбекистану та Казахстану.


Посольство Узбекистану у РФ заявило, що "застерігає співвітчизників від створення добровольчих батальйонів та/або участі у бойових діях на території іноземних держав, за які встановлено кримінальну відповідальність" - до 10 років позбавлення волі.

У Казахстані за таке ж порушення обіцяють тюремний термін від 5 до 9 років.

Зазначимо, Казахстан та Киргизстан є членами ОДКБ, а Узбекистан у 2012 році вийшов звідти.

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив початок часткової мобілізації в країні. За словами російського керівництва, залучати до війни проти України будуть в першу чергу громадян, які мають бойовий досвід - до 300 тисяч осіб.

Заява Путіна узгоджується з аналізом багатьох західних експертів, що Росія відчуває потребу в людських ресурсах для продовження війни, а сам Путін не відмовляється від початкового наміру окупувати всю територію України. Паралельно ватажок ПВК "Вагнера" займається вербуванням ув'язнених.

Водночас у Москві - на тлі перших успіхів контрнаступу ЗСУ на Харківщині - заявили про термінове проведення "референдумів" в окупованих районах на сході та півдні України. Ряд західних країн вже заявили, що не визнають результатів їхнього проведення. США окремо відзначили, що Росія "за це поплатиться".

Також в Росії, напередодні промови Путіна, значно посилили покарання за здачу в полон і дезертирство.

У Києві початок мобілізації в РФ назвали планом Путіна щодо утилізації росіян. Президент Зеленський підкреслив, що наразі саме Україна утримує ініціативу на передовій.

З початку повномасштабної війни ЗСУ ліквідували вже близько 55 110 окупантів і тисячі одиниць ворожої техніки.

Share post:
Read also
Різне
За посередництва Саудівської Аравії Росія відпустила з полону 10 іноземців, що воювали в Україні
Різне
Киргизстан та Таджикистан домовилися про припинення вогню
Різне
У Казахстані проводитимуть біометричну ідентифікацію абонентів стільникового зв’язку
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.