У Казахстані проводитимуть біометричну ідентифікацію абонентів стільникового зв’язку

Під час реєстрації мобільного телефону в Казахстані проводитимуть біометричну ідентифікацію, повідомив міністр цифрового розвитку, інновацій та аерокосмічної промисловості РК Багдат Мусін.

За словами Мусіна, у країні часто фіксуються випадки, коли на одну людину оформлюють сотні номерів. Ці SIM-картки потім вивозять за кордон та використовують для шахрайства.
Саме біометрична ідентифікація допоможе покінчити із цією практикою, профільне міністерство вже вносить необхідні зміни до нормативно-правових документів.

“Технічно ми готові. Ви бачите, на eGov, Kaspi та Halyk bank, – скрізь використовується біометрична ідентифікація. Після цього таких осіб, які купують по тисячі номерів, буде менше. Або ж, якщо вони оформлюють ці номери, і через них будуть скоєні шахрайські дії, то людина відповідатиме сповна. При біометричній ідентифікації буде стовідсоткове підтвердження”, – сказав Багдат Мусін.

Технологію поки що вводять тільки для реєстрації нових абонентів. Для інших користувачів розробляють методологію ідентифікації за допомогою смартфонів.

Share post:
Read also
Politics
Президент Казахстана пообещал не нарушать санкции, введенные против России
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.