Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі

Саудівська Аравія оголосила про амбіційний план створення найбільшого аеропорту у світі. Цей проєкт, який вже викликав значний інтерес серед експертів та аналітиків індустрії, розрахований не лише на підсилення позицій країни як важливого авіаційного вузла, але й на сприяння соціально-економічному розвитку регіону.

Новий Міжнародний аеропорт імені короля Салмана в Ер-Ріяді буде відкрито до 2030 року. Розкинувшись на площі у понад 57 квадратних кілометрів, з яких 12 квадратних кілометрів буде відведено під торгові точки, цей аеропорт стане найбільшим у світі за площею та обсягом обслуговування пасажирів.



Проєкт передбачає обслуговування 120 мільйонів пасажирів на рік з перспективою зростання до 185 мільйонів до 2050 року. Такі амбіційні показники є частиною стратегії Саудівської Аравії щодо розвитку туризму та перетворення Ер-Ріяда на одне з десяти найбільш економічно розвинених міст світу. Згідно з офіційною заявою Саудівського пресагентства, аеропорт матиме чотири пасажирські термінали, окремий вантажний термінал і шість паралельних злітно-посадкових смуг. Це відзначає значний крок вперед у розвитку авіаційної інфраструктури регіону. 

На сьогодні найбільшим за площею є Міжнародний аеропорт імені короля Фахда в Саудівській Аравії, який раніше використовувався як військово-повітряна база США. Однак новий проєкт має на меті не просто перевершити існуючі рекорди, але й відіграти ключову роль у розвитку міжнародного туризму та економіки країни в цілому.


Планування Міжнародного аеропорту імені короля Салмана у Ер-Ріяді відображає стратегічне бачення Саудівської Аравії щодо розвитку інфраструктури та туризму. Цей проєкт не лише зміцнить глобальне положення країни як провідного авіаційного хаба але й сприятиме економічному росту та соціальному прогресу. 




 

Share post:
Read also
Дипломатія
Саудівська Аравія та Іран офіційно відновили дипломатичні відносини
Економіка
Саудівська Аравія продовжить скорочення видобутку нафти на 1 млн б/д до кінця року
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.