Саудівська Аравія продовжить скорочення видобутку нафти на 1 млн б/д до кінця року

Саудівська Аравія продовжить добровільне скорочення видобутку нафти на 1 млн б/д до кінця 2023 року. Про це йдеться у повідомленні державного агентства королівства з посиланням на офіційне джерело у Міністерстві енергетики, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Фактичний рівень нафтовиробництва в Саудівській Аравії до кінця поточного року очікується на рівні 9 млн б/д, наголошується в повідомленні.

«Добровільне рішення про скорочення видобутку нафти переглядатиметься щомісяця з можливістю скорочення або збільшення виробництва», — йдеться у повідомленні.

Це скорочення є доповненням до оголошеного у квітні обмеження видобутку на 500 тис. б/д, яке триватиме до кінця 2024 року.

Зі слів співрозмовника держагентства королівства, ці кроки покликані посилити запобіжні заходи, що вживаються ОПЕК+ з метою підтримки стабільності й балансу на нафтових ринках.

Міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бен Сальман оголосив про додаткове добровільне скорочення видобутку на 1 млн б/д за підсумками міністерської зустрічі ОПЕК+ у червні, назвавши його «саудівською цукеркою» (lollipop). Ще тоді він наголосив, що цей захід може тривати і в перспективі.

Share post:
Read also
Економіка
Саудівська Аравія достроково викупила держборг на рекордні $9,5 млрд
Економіка
Саудівська Аравія продовжила на місяць обмеження на видобуток нафти
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.