Росія вимагає від Казахстану вислати українського посла, який говорив про "вбивство росіян"

Міністерство закордонних справ Росії у вівторок викликало главу посольства Казахстану Єрмека Кошербаєва, якому висловило протест через невислання українського посла Петра Врублевського – той раніше обурив Москву заявами про "вбивство росіян" в Україні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на коментар офіційної представниці МЗС РФ Марії Захарової.

Вона стверджує, що після інциденту з Врублевським Астана обіцяла Москві, що український дипломат "безповоротно покине Казахстан у найстисліші терміни".

"На превеликий жаль, запевнення про те, що цей бандерівський емісар "ніколи не повернеться" в Астану, не виконані. Цей персонаж знову з'явився в столиці Казахстану, причому явно не для того, щоб "просто зібрати речі і забрати сім'ю". Не ховаючись, він відвідує дипломатичні прийоми як глава дипмісії", – обурюється Захарова.

Вона висловила сподівання, що Казахстан "не стане йти на поводі в неонацистського режиму в Києві та вживе заходів для якнайшвидшої остаточної висилки цього одіозного націоналіста".

Нагадаємо, наприкінці серпня МЗС Казахстану викликало посла України і висловило йому протест через висловлювання про росіян.

Приводом для виклику посла стало його інтерв'ю від 21 серпня казахстанському блогеру Діасу Кузаїрову, в якому Врублевський, зокрема, сказав: "Намагаємося вбити їх якнайбільше. Чим більше ми вб'ємо росіян зараз, тим менше доведеться вбивати нашим дітям".

5 вересня МЗС Казахстану заявило, що Петро Врублевський вибачився за свої слова про росіян. Пізніше стало відомо, що український посол ненадовго поїхав у відпустку, що російські ЗМІ назвали “висланням”.

Share post:
Read also
Дипломатія
Глава МЗС України відправляється в турне країнами Африки
Розпочне своє турне Дмитро Кулеба з Сенегалу вже 3 жовтня
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.