Глава МЗС України відправляється в турне країнами Африки

Розпочне своє турне Дмитро Кулеба з Сенегалу вже 3 жовтня

З 3 по 12 жовтня відбудеться перше в історії української дипломатії турне глави МЗС України країнами Африки. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розпочне турне з візиту до Сенегалу. Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Турне є важливим елементом Африканської стратегії, яка стала “дорожньою картою” розвитку відносин нашої держави з регіоном.

У пресслужбі зауважили, що основною темою переговорів міністра буде консолідація політичної підтримки України з боку країн глобального півдня на тлі російської агресії, зокрема останньої спроби анексії українських територій.

Іншими пріоритетами переговорів будуть зміцнення ролі України як гаранта світової продовольчої безпеки, поглиблення взаємодії в галузі освіти, просування українських IT-продуктів, зокрема платформи Дія, створення нових можливостей для українського експорту з використанням можливостей системи Nazovni. У межах візитів також заплановане проведення низки бізнес-форумів за участі провідних українських та африканських компаній.

Як повідомляють у пресслужбі, візити глави МЗС відкриють новий розділ співпраці з країнами Африканського континенту та сприятимуть втіленню глобальної та проактивної дипломатії України. Турне міністра також стане підготовкою до проведення масштабної конференції Україна-Африка.

Share post:
Read also
Діаспори
Українські іранці протестували проти передачі Росії БПЛА іранською владою
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.