Перемир'я закінчилось: У столиці Судану знову почались бої

Жорсткі зіткнення та артилерійський вогонь спалахнули в столиці Судану Хартумі в неділю після закінчення 24-годинного перемир’я, повідомляє Reuters, пише УНН.

Свідки стверджують, що бої, які відновились між армією та воєнізованими Силами швидкої підтримки були, одними з найжорстокіших за останні тижні та включали наземні бої в густонаселеному районі Хадж Юсеф у Барі, одному з трьох сусідніх міст, разом із Хартумом і Омдурманом.

Відразу після закінчення перемир'я о 6 ранку зіткнення та артилерійський вогонь поновилися на півночі Омдурмана. Свідки кажуть, що виникли також сутички в південному та центральному Хартумі, а також у Шамбат уздовж Нілу в Бахрі до стратегічного мосту Халфія, який перетинає Омдурман.

Війна між армією Судану та воєнізованими Силами швидкої підтримки (RSF) спалахнула 15 квітня через напруженість, пов’язану з міжнародним планом переходу до цивільного правління.

Конфлікт призвів до переміщення понад 1,9 мільйона людей, що спровокувало серйозну гуманітарну кризу, яка загрожує поширитися на нестабільний регіон.

 

Share post:
Read also
Різне
Агентства ООН попереджають про зростання ризику голоду в 18 "гарячих точках"
Різне
У столиці Судану напередодні оголошеного перемир'я вирують бої
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.