Агентства ООН попереджають про зростання ризику голоду в 18 "гарячих точках"

Прогнозується погіршення ситуації з голодом у 18 "гарячих точках" у всьому світі, включно з Суданом, де через конфлікт мільйони людей ризикують померти від голоду, йдеться в доповіді, опублікованій у понеділок, повідомляє Всесвітня продовольча програма (WFP).

У доповіді Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) і Всесвітньої продовольчої програми (WFP) йдеться, що гостра відсутність продовольчої безпеки загрожує 22 країнам.

Судан, Буркіна-Фасо, Гаїті та Малі були підняті до найвищого рівня тривоги, до них приєдналися Афганістан, Нігерія, Сомалі, Південний Судан і Ємен, йдеться в доповіді.

"Не тільки більше людей у більшій кількості місць по всьому світу голодують, а й тяжкість голоду, з яким вони стикаються, гірша, ніж будь-коли", — сказала виконавчий директор WFP Сінді Маккейн.

У доповіді також згадується додатковий ризик, пов'язаний з імовірним Ель-Ніньо - природним кліматичним явищем, яке чинить потепління на температуру поверхні океану в центральній і східній частинах Тихого океану, оскільки воно також викликає побоювання щодо кліматичних екстремальних явищ у вразливих країнах.

Вона закликала до термінових гуманітарних дій для порятунку життів і засобів для існування, а також для запобігання голоду і смерті.

"Якщо ми хочемо досягти глобальної продовольчої безпеки для всіх, гарантуючи, що ніхто не залишиться без уваги, — сказав Генеральний директор FAO Донгю Ку, - то в сьогоднішніх умовах ризику ми більше не можемо діяти за звичним сценарієм".

Він наголосив на необхідності негайного втручання в сільськогосподарський сектор, "щоб витягнути людей з межі голоду, допомогти їм відновити своє життя і забезпечити довгострокові рішення для усунення корінних причин відсутності продовольчої безпеки".

Share post:
Read also
Різне
На Афганістан обрушилася смертельна повінь: будинки змиває течією
Різне
У столиці Судану напередодні оголошеного перемир'я вирують бої
Різне
В ООН закликають сторони конфлікту у Судані забезпечити захист гумдопомоги
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.