Міністри охорони здоров'я африканських країн зустрілися у зв'язку зі спалахом Еболи в Уганді

Міністри охорони здоров'я 11 країн Африки сьогодні провели зустріч в Уганді у зв'язку з нещодавнім спалахом лихоманки, що викликається вірусом Ебола, у цій країні. 

Як повідомив офіс Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в Уганді, міністри обговорили питання транскордонного співробітництва з метою забезпечення готовності та реагування на лихоманку Ебола. 

Як відзначило Міністерство охорони здоров'я Уганди, що організував цей захід спільно з Африканським союзом, Африканськими центрами з контролю та профілактики захворювань та ВООЗ, зустріч дозволить зміцнити та розширити співпрацю в галузі реагування на геморагічну лихоманку та на інші надзвичайні ситуації у сфері суспільної діяльності. 

Участь у зустрічі взяли високопосадовці ВООЗ на чолі з виконавчим директором програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майклом Райаном. 

Уганда бореться зі спалахом рідкісного суданського штаму вірусу Ебола, про який вперше було оголошено 20 вересня у центральному регіоні країни. За даними МОЗ Уганди, на 9 жовтня в країні було зареєстровано 48 підтверджених випадків лихоманки Ебола та 17 смертей.

Share post:
Read also
Дипломатія
Глава МЗС України відправляється в турне країнами Африки
Розпочне своє турне Дмитро Кулеба з Сенегалу вже 3 жовтня
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.