Компанії з ОАЕ та Японії об’єдналися для виробництва продуктів прямого відновлення заліза

Компанії складуть техніко-економічне обґрунтування будівництва заводу в Абу-Дабі

Emirates Steel Arkan (ОАЕ) у парнерстві з японськими ITOCHU і JFE Steel розглядає можливість будівництва заводу з виробництва продуктів прямого відновлення заліза в Абу-Дабі. Про це повідомляє SteelOrbis.

Компанії уклали між собою партнерську угоду, вони розроблять техніко-економічне обґрунтування створення хабу з виробництва сировини для задоволення зростаючої потреби в «зеленій» сталі.

ITOCHU відповідатиме за постачання до Абу-Дабі високоякісної залізної руди через свою мережу – планується, що процес розпочнуть у другій половині 2025 року. Emirates Steel Arkan використовуватиме її для виробництва сировини, включаючи залізо прямого відновлення (DRI) або гарячобрикетоване залізо (HBI). Ці продукти постачатимуть переважно клієнтам в Азії, зокрема JFE Steel. JFE використовуватиме сировину для виробництва сталі з низьким рівнем викидів вуглецю.

За словами Саїда Гумрана Аль Ремейті, гендиректора Emirates Steel Arkan, вуглецевий слід групи вже значно нижчий, ніж у багатьох інших виробниківу світі, завдяки використанню природного газу та передових технологій прямого відновлення заліза.

Як повідомляв GMK Center, найбільший виробник сталі в Німеччині ThyssenKrupp виділить €2 млрд для будівництва установки з виробництва «зеленої» сталі на одному зі своїх німецьких підприємств. Установку прямого відновлення на заводі в Дуйсбурзі збудують у рамках плану декарбонізації.

Share post:
Read also
Дипломатія
ОАЕ повернули свого посла в Іран
Дипломатична пауза у відносинах між країнами тривала шість років
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.