ОАЕ повернули свого посла в Іран

Дипломатична пауза у відносинах між країнами тривала шість років

Посол Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) в Ірані Сейф Мухаммед аз-Зоабі повернувся до Тегерана після шестирічної перерви і провів у вівторок зустріч із міністром закордонних справ Ісламської Республіки Хосейном Аміром Абдоллахіяном. Про це в середу повідомило на своєму сайті іранське МЗС. 

Як заявив глава відомства, Тегеран зацікавлений у розширенні відносин із усіма сусідніми державами, зокрема ОАЕ. Країни регіону мають співпрацювати задля забезпечення регіональної стабільності, додав він. 

Сейф Мухаммед аз-Зоабі зазначив, що економічний та комерційний потенціал двох держав є важливим фактором розвитку двосторонніх зв'язків. Дипломат також ознайомив співрозмовника з поглядами високопосадовців ОАЕ на розвиток міждержавних відносин, створення відповідних комісій та обмін візитами делегацій. 

Нагадаємо, у січні 2016 року ОАЕ заявили, що "Іран постійно втручається у внутрішні справи країн Перської затоки та арабських держав", знизили рівень дипломатичних відносин із нею, а потім відкликали посла. Пізніше ще кілька арабських країн Перської затоки також оголосили про розрив дипломатичних відносин з Іраном або зниження їхнього рівня.

21 серпня поточного року Міністерство закордонних справ та міжнародного співробітництва ОАЕ оголосило, що Сейф Мухаммед аз-Зоабі вирушить до Тегерана як посол. Це рішення "продовжить сприяти розвитку двосторонніх зв'язків для забезпечення спільних інтересів двох сусідніх держав та регіону загалом", зазначили у відомстві.

Share post:
Read also
Різне
Іранські дрони Mohajer-6 та Shahed в Росії. Що це за апарати і як покажуть себе проти ЗСУ
Дипломатія
Киргизстан призначив свого нового посла в Україні
Новий посол Киргизької Республіки в Україні - Ідрис Кадиркулов
Дипломатія
Ізраїль і Туреччина домовилися про відновлення дипвідносин
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.