В Казахстані росіяни намагаються вербувати добровольців на війну

Прокуратура Казахстану повідомила, про випадки спроб вербування на півночі країни місцевих жителів на війну в Україні на боці російської армії, пише ВВС, передає УНН.

У Костанайській області Казахстану зафіксовано спроби вербування місцевих жителів на війну в Україні з російської сторони, повідомила обласна прокуратура. У наглядовому органі не уточнили, яким чином велося вербування і чи були затримані організатори рекрутингу.

Прокуратура лише нагадала про кримінальну відповідальність за участь у військових діях на території чужої держави. Згідно з Кримінальним кодексом Казахстану, за найманство загрожує 10 років в'язниці.

У середині квітня стало відомо, що Комітет національної безпеки Казахстану відкрив 10 кримінальних справ за фактами участі громадян країни у військових діях на території України. Подробиці кримінальних справ відомство не надало, пославшись на таємницю слідства.

Від початку військового вторгнення росії в Україну громадян країн Центральної Азії активно вербують на війну. Однак рекрутинг найчастіше відбувався на території росії. Мігрантам роздавали листівки біля метро із закликом вступити в армію заради "відродження великої росії". У громадському транспорті москви було розміщено оголошення про набір до російської армії киргизькою, узбецькою і таджицькою мовами.

Повідомлялося про тиск і примус іноземців до підписання військового контракту в міграційній службі.

Share post:
Read also
Економіка
Казахстан закрив кордони для паралельного імпорту в рф
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.