Казахстан закрив кордони для паралельного імпорту в рф

Казахстан закрив кордони для постачальників товарів у рф з паралельного імпорту. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на слова глави російської асоціації “Грузавтотранс” Володимира Матягіна.

Вантажоперевізники змушені об’їжджати Казахстан, пояснив він: «Країна створює складнощі на кордоні для такої продукції, постачальникам фактично закрили кордон».

Рішення було ухвалено після того, як в Астані побувала делегація американських чиновників на чолі із помічником заступника міністра фінансів США Елізабет Розенберг. Вони провели зустрічі з урядовцями та з представниками приватних компаній, у ході яких попередили про вторинні санкції, тобто наслідки за порушення санкційного режиму.

За підсумками 2022 року Казахстан на 25% наростив постачання товарів до рф і став одним із великих «хабів» для паралельного імпорту, загальний обсяг якого уряд росії оцінив у $20 млрд.

Наприклад, експорт пральних машин із Казахстану до росії становив майже 100 тисяч штук на рік, хоча 2021-го був відсутній зовсім. Постачання сучасних напівпровідників підскочило більш ніж у 300 разів — до $3,7 млн. у грошовому вираженні.

Share post:
Read also
Економіка
Казахстан витісняє росію на ринку збагаченого урану - Bloomberg
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.