Кадиров заявив про затримання 20 жінок на антивоєнному мітингу в Чечні

Лідер Чечні погрожує забрати їхніх чоловіків і дітей воювати в Україну

Лідер Чечні Рамзан Кадиров заявив про участь 15-20 жінок в антивоєнному мітингу в Грозному. Після того, як правозахисники повідомили про затримання жінок, Кадиров особисто підтвердив, що мітинг відбувся, а він провів розмову з протестувальницями.

За даними проєкту Радіо Свобода «Кавказ.Реалії», мітинг 21 вересня став практично першою за роки правління Кадирова акцією проти дій місцевої влади.

Згідно з повідомленням, яке Кадиров опублікував у Telegram, у трьох із 20-ти жінок сини воюють в Україні. У двох із них – це єдині сини.

"Ми спочатку сказали, що єдиного сина ми не будемо брати. Як так вийшло, не знаю, що двоє з них відправили єдиних синів.

Ще 15-20 жінок, які отримали копійки від європейських організацій, теж вийшли, і на запитання, чому вони сьогодні вийшли на площу, вони почали ставити запитання житлові, комунальні, соціальні.

Я сказав, що якщо немає чоловіків вдома, щоб забезпечити їм гідний сьогоднішній і завтрашній день, ці чоловіки повинні перебувати на території спеціальної військової операції (так влада РФ називає війну з Україною. - ред.)".

При цьому Кадиров не навів жодних доказів про отримання жінками грошей "від європейських організацій".

Кадиров сказав жителям Чечні не виходити на антивоєнні протести, а ті, хто зроблять це – «вороги народу» і мають бути відправлені в зону бойових дій, стверджує Кадиров. Він заявляє, що у Чечні немає жодного випадку відмови від участі у бойових діях, а всі відправлені військові буцімто виїхали в Україну добровільно.


Правозахисники ж заявляють, що «добровольцями» у Чечні змушують ставати. І навіть людей з інвалідністю чи судимістю. При цьому молодих людей викрадають та із погрозами кримінального переслідування змушують виїжджати в Україну чи вимагають великих сум грошей за звільнення від участі в бойових діях.

Share post:
Read also
Політика
Союзники Путіна по ОДКБ застерегли своїх громадян від участі у війні проти України
Різне
Протести через смерть дівчини у більшості провінцій Ірану: оголосили загальнонаціональний марш
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.