Ескалація в Афганістані: таліби стягують танки на кордон з Іраном

На кадрах можна побачити рух колони танків, американських бронемашин М1117, артилерії, вантажних автомобілів та іншої техніки.

Бойовики "Талібану" стягнули значну кількість військової техніки, зокрема й танки, до прикордонного пункту Іслам-Калах на кордоні з Іраном. 31 травня у мережі з'явилися кадри переміщення талібами артилерійських систем, бронемашин, танків та іншої військової техніки територією Афганістану.

На опублікованих кадрах можна побачити рух колони американських бронемашин М1117, а також вантажних автомобілів, пікапів та іншої техніки. Як пише канал 301 Military, іранські прикордонники запросили додаткову підтримку і на допомогу їм направляються танки.

"На жаль, ситуація розвивається у негативному ключі. Більше того, на кордон прибув високопоставлений представник талібів", — йдеться у повідомленні.

Афганський журналіст Таджуден Соруш, який також опублікував кадри переміщення техніки у бік афгано-іранського кордону, повідомив, що інформації про бойові зіткнення поки не надходила.

Нагадаємо, 28 травня стало відомо про перестрілку на кордоні Ірану та Афганістану в результаті якої загинули два іранські прикордонники та один представник талібів. Після чого в провінції Німруз таліби атакували іранську прикордонну базу та захопили її.

За даними агентства Reuters, причина конфлікту полягає в доступі до водних ресурсів на кордоні двох країн. Через посуху влада Ірану звинуватила талібів у будівництві гребель на річці та перемиканні водних потоків.

Share post:
Read also
Різне
Агентства ООН попереджають про зростання ризику голоду в 18 "гарячих точках"
Різне
В Ірані заперечили будівництво ядерних об'єктів, які не відповідають нормам МАГАТЕ
Різне
На Афганістан обрушилася смертельна повінь: будинки змиває течією
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.