Ердоган проситиме Путіна відправляти товари через "зерновий коридор", щоб зберегти його - ЗМІ

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликатиме Москву відправляти товари через Чорноморський коридор, який підтримується ООН, під час зустрічі з президентом Росії Владіміром Путіним наступного тижня.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Зерновий коридор має на меті запобігти глобальній продовольчій кризі, гарантуючи безпечний прохід суден в українські порти та з них, дозволяючи їм транспортувати десятки мільйонів тонн зерна, яке було заблоковано вторгненням Росії.

Путін у середу висунув ідею обмежити угоду, враховуючи, що зерно, інші продукти харчування та добрива йдуть до Європейського Союзу та Туреччини, а не до бідних країн.

Угода, підписана Україною, Росією, Туреччиною та ООН, також сприяє російському експорту. Але Москва каже, що західні країни роблять недостатньо, щоб полегшити логістичні труднощі, з якими стикаються російські кораблі через їхні санкції.

"Як сказав Путін, ці кораблі (коридором) йдуть або в розвинені країни, або в країни, що розвиваються. Можливо, тому Путін не везе російську продукцію. Звичайно, на нашій зустрічі в Самарканді ми проситимемо відправляти російську продукцію через коридор", – сказав Ердоган.

"Якщо російське зерно почне надходити, ми будемо відправляти це зерно, інші продукти, всі, поки вони не дійдуть до цих бідних африканських країн" - додав він.

Ердоган і Путін проведуть переговори на полях саміту лідерів Шанхайської організації співробітництва в Узбекистані 15-16 вересня.

Ердоган раніше сказав, що Путін має рацію, скаржачись, що зерно йде до заможних країн.

Координаційна група зі Стамбула, яка стежить за угодою, каже, що 30% вантажів відправляється в країни з низьким і нижчим за середній рівень доходів.

Share post:
Read also
Різне
Путін пригрозив обмежити вивезення зерна з України: говоритиме з Ердоганом
Різне
Туркменістан просить Туреччину запровадити візовий режим для своїх громадян
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.