Путін пригрозив обмежити вивезення зерна з України: говоритиме з Ердоганом

Президент РФ Владімір Путін заявив, що обговорить з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом обмеження напрямків вивезення зерна з України, бо, мовляв, більшість кораблів прямують на Захід, а не до найбідніших країн, які потерпають від голоду. 

Про це Путін сказав під час виступу на Східному економічному форумі у середу, повідомляє кореспондент "Європейська правда".

"Якщо виключити Туреччину як країну-посередника, то практично все зерно, яке вивозиться з України, спрямоване не до найбідніших країн, що розвиваються, а в країни Євросоюзу", - заявив президент РФ.

Путін сказав, що тільки 2 з 87 кораблів були завантажені за Всесвітньою продовольчою програмою ООН, яка передбачає допомогу "найбільш потребуючим країнам".

"Як багато європейський країн в минулі десятиліття і століття діяли як колонізатори, так вони і продовжують діяти сьогодні… При такому підході масштаб проблем з продовольством у світі буде тільки наростати, на превеликий наш жаль, що здатне призвести до небувалої гуманітарної катастрофи. Можливо, варто задуматись, щоб обмежити напрямок вивезення зерна і іншого продовольства за цим маршрутом", - додав російський президент.

Путін сказав, що "обов’язково порадиться" щодо цієї теми з президентом Туреччини Ердоганом, щоб "насамперед допомогти найбіднішим країнам".

Share post:
Read also
Економіка
Туреччина допоможе Україні у повоєнній відбудові
Економіка
З початку серпня 22 судна пройшли зерновим коридором України
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.