Зеленський звернувся до арабських лідерів у Саудівській Аравії і закликав відмовитись від російського впливу

Президент України Володимир Зеленський закликав арабських лідерів, що зібралися в п'ятницю в Саудівській Аравії, не піддаватися впливу Росії, передає УНН з посиланням на Arab News.

Президент України Володимир Зеленський заявив арабським лідерам у Саудівській Аравії, що «тут, серед вас» є люди, які «заплющують очі» на страждання України, закликавши їх «дивитися чесно».

«Погляньте, скільки страждань принесли багаторічні війни в Лівії, Сирії, Ємені, скільки життів забрали роки боротьби в Судані та Сомалі, в Іраку та Афганістані».

«Я сподіваюся, що більшість із нас тут заради миру та справедливості», - додав він.

«Навіть якщо тут на саміті є люди, які інакше дивляться на війну, на нашу землю, називаючи її конфліктом, я впевнений, що ми всі можемо об'єднатися у порятунку людей із кліток російських в'язниць. На жаль, є у світі й серед вас такі, хто заплющує очі на ці клітки та незаконні анексії».

«І я тут для того, щоб кожен міг чесно поглянути, хоч би як росіяни намагалися вплинути. Має бути ще незалежність. І я хочу подякувати Саудівській Аравії, я хочу подякувати більшості з вас за підтримку міжнародних позицій та Статуту ООН».

«Запрошую всіх, хто поважає мир, приєднатися до реалізації формули миру і тим самим зменшити ворожнечу, війни, страждання та зло. Росія слабка, ми перемогли її, коли в неї в руках було більше зброї. Її агресивність походить не від сили, а від розуміння того, що час імперій минув».

Президент Зеленський прибув до Джидди під час своєї першої поїздки до Саудівської Аравії, де зустрівся з наслідним принцем Саудівської Аравії Мухаммедом бін Салманом.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Економіка
Єгипет отримав майже 275 тисяч тонн українського зерна
Економіка
Саудівська Аравія знизила ціни на сиру нафту для клієнтів в Азії
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Політика
Іран висунув умову ООН, за якої готовий не бити по Ізраїлю
Політика
Нікарагуа вимагає заборонити Німеччині допомагати Ізраїлю: Суд ООН вже розглядає позов
Політика
Найбільша поразка за останні 20 років: партія Ердогана програла на місцевих виборах
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.