ВООЗ довіряє даним палестинців про кількість жертв у Газі

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) вважає, що дані про жертв і поранених, надані владою Палестинських територій, є достовірними. Про це заявив Річард Піперкорн, представник ВООЗ на Палестинських територіях, окупованих Ізраїлем, повідомляє dpa у вівторок, 12 грудня.

Під час конфліктів ВООЗ покладається на дані, що надаються органами охорони здоров'я, наголосив Піперкорн. Він додав, що раніше палестинська влада доводила свою надійність, адже надані нею дані про жертв і поранених ретельно перевірялися і верифікувалися. При цьому Піперкорн послався на дослідження, опубліковане в науковому журналі "The Lancet". У ньому від 6 грудня повідомляється, що немає жодних доказів того, що палестинська влада завищує цифри загиблих і поранених.

За останніми даними служб охорони здоров'я у Секторі Гази, які контролюються ХАМАС, з 7 жовтня загинули понад 18200 і поранені близько 50 тисяч людей. 

Нагадаємо, вранці 7 жовтня бойове крило ХАМАС - "Бригади Ізз ад-Дін аль-Кассам" - оголосило про початок операції проти Ізраїлю "Повінь Аль-Акса".

Тисячі ракет були випущені із сектора Газа у бік Ізраїлю, озброєні угруповання увійшли на територію ізраїльських поселень. Під час нападу ХАМАС в Ізраїлі загинули 1200 осіб, ще більше двох сотен людей бойовики узяли в полон. ХАМАС заявив, що операція була відповіддю на штурм мечеті "Аль-Акса" в окупованому Східному Єрусалимі і насильство ізраїльських поселенців проти палестинців.

У відповідь ізраїльська армія оголосила про початок операції "Залізні мечі" проти ХАМАС у секторі Газа із застосуванням десятків винищувачів, яка далі переросла у масову розправу над населенням Гази. 27 жовтня Ізраїль розпочав військово-сухопутну операцію у Газі.

Нині кількість загиблих внаслідок атак Ізраїлю перевищила 18 тис. осіб, більшість із яких – жінки та діти. Ще більше 49 тис. палестинці зазнали поранень.

2,3 мільйона жителів Гази страждають від нестачі продовольства, води та ліків через масовані бомбардування з боку Ізраїлю з повітря, суші та моря, а також повної блокади ексклаву.

Тисячі споруд, включаючи лікарні, мечеті та церкви, також були пошкоджені або повністю зруйновані внаслідок повітряних та наземних атак Ізраїлю на обложений ексклав з минулого місяця.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Різне
Турецький президент назвав прем'єр-міністра Ізраїлю "м'ясником Гази"
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Близький Схід
Число жертв ізраїльської агресії в Газі досягло 28 473
Близький Схід
Число жертв ізраїльської агресії в Газі перевищило 25,4 тис.
Близький Схід
У Газі щодня з 7 жовтня гинуть понад 170 жінок та дітей
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.