Уряд Бангладеш заборонив вхід у порти майже 70 російським суднам

Уряд Бангладеш заборонив 69 російським суднам вхід у свої порти. Фактично, це означає неможливість подальшої торгівлі між країнами.

Заборона на вхід 69 російських суден до портів Бангладеш відповідає санкціям США та ЄС. Російські судна не зможуть доставляти імпортні вантажі, заходити у порти для заправки паливом, ставати на якір поблизу берегів країни та навіть користуватися морськими шляхами, повідомляє The Financial Express.

Відповідні повідомлення щодо нових обмежень уряд Бангладеш розіслав у міністерства, порти, служби судноплавства та міжнародні організації.

Санкції поширюються на широкий спектр суден, включаючи нафтові танкери та вантажні судна, які експлуатуються сімома компаніями. Жодна з компаній не зможе ввозити товари з будь-якої країни, використовуючи підсанкційні судна.

Бангладеш має 197 суден для далеких міжнародних перевезень. Якщо підприємства у країні зможуть швидко адаптуватися до нових умов, санкції не вплинуть на доставку вантажів та вартість перевезень, заявив голова Бангладеської асоціації власників морських суден (BOGSA) Азама Чоудхурі.

Також обмеження позначаться на будівництві найбільшого енергетичного об’єкта Бангладеш — АЕС «Руппур», яку зводять за підтримки рф. З Росії туди доставляють значну частину обладнання та матеріалів для проєкту.  

Нагадаємо, у грудні російському суховантажу відмовили у заході до порту в Бангладеш за прямим розпорядженням уряду країни. Судно «Урса Майор» прибуло на якірну стоянку порту Монгла 24 грудня, та доставив вантаж для атомної електростанції Руппур. Але судну відмовили у заході в порт, оскільки воно перебуває під санкціями США як колишнє Sparta III.

22 грудня російський посол вимагав впустити судно в порт, але МЗС Бангладеш відхилило його прохання.

Пізніше в МЗС Бангладеш заявили, що рф навмисно відправила вантаж для АЕС на підсанкційному судні.

Sparta I, II, III і IV — судна флоту російської компанії «Оборонлогистика», яка займається, зокрема, транспортуванням військових вантажів. Одне з таких суден могло перевозити з Ірану до Росії безпілотники, якими нині країна-терорист атакує Україну.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Экономика
Иран увеличил мощность своих военных дронов на 33%, — командующий ВВС
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.