Туркменістан просить Туреччину запровадити візовий режим для своїх громадян

Влада Туркменістану звернулася до уряду Туреччини з проханням запровадити візовий режим для туркменських громадян, йдеться у прес-релізі МЗС країни. 

У своїй заяві МЗС Туркменістану наголошує, що просить запровадити візовий режим на тимчасовій основі. Мета цього прохання – "вдосконалення та запровадження на системній основі правил перебування громадян Туркменістану в Турецькій Республіці". 

Про термін дії тимчасового візового режиму туркменістанцям у відомстві не повідомили. 

Введення Туреччиною візового режиму для громадян Туркменістану торкнеться сотень тисяч туркменських мігрантів та тисяч мешканців країни, які намагаються виїхати туди на заробітки після часткового відкриття міжнародного повітряного сполучення, повідомляє туркменська служба Радіо Свобода. 

Наразі туркменістанці можуть в'їжджати до Туреччини без візи та перебувати в країні до 30 днів. Тому Туреччина стала для громадян Туркменістану основним напрямом трудової міграції. Нині там навчається близько 20 тисяч туркменських студентів. 

На думку туркменського експерта Сердара Айтакова, запровадження тимчасового візового режиму між Туркменістаном і Туреччиною дозволить заблокувати масовий від'їзд туркменістанців в умовах економічних умов, що погіршуються всередині країни. За офіційними даними турецької влади, у Туреччині знаходяться кілька сотень тисяч туркменістанців. 

За даними незалежних джерел, реальна кількість громадян Туркменістану в Туреччині в рази більша, багато хто залишається в нелегальному статусі через прострочені документи, які за межами Туркменістану замінити неможливо. 

Ашгабад даних міграції не публікує.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Різне
У 2022 році Туреччина подвоїла імпорт російської нафти – Reuters
Економіка
Туреччина допоможе Україні у повоєнній відбудові
Головні новини
Близький Схід
Bloomberg: Для відбудови Гази знадобиться два десятиріччя та не менше 50 мільярдів доларів
Економіка
Туреччина зупинила всю торгівлю з Ізраїлем
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Читайте в розділі
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.