У 2022 році Туреччина подвоїла імпорт російської нафти – Reuters

Як показали дані Refinitiv Eikon у понеділок, Туреччина подвоїла імпорт російської нафти цього року, оскільки дві країни налаштовані на ширшу співпрацю в бізнесі та особливо в торгівлі енергоносіями на тлі західних санкцій проти Москви.

Про це повідомляє Reuters.

Торгівля між Туреччиною та РФ процвітає з весни, оскільки турецькі компанії, яким не заборонено співпрацювати з російськими колегами, втрутилися, щоб заповнити порожнечу, утворену бізнесом ЄС, який залишив РФ після її вторгнення в Україну на початку цього року.

Турецькі компанії збільшили імпорт нафти з Росії, зокрема сортів Urals та Siberian Light, більше ніж на 200 000 барелів на добу у 2022 році залишилося з 98 000 барелів на добу за той же період 2021 року.

Основні нафтопереробні заводи Туреччини Tupras і азербайджанський нафтопереробний завод SOCAR STAR значно збільшили споживання російської нафти сортів Urals і Siberian Light цього року, водночас зменшивши закупівлі марок Північного моря, Іраку та Західної Африки.

Цього року російські ціни на нафту впали до історичного мінімуму порівняно з датованою еталонною маркою Brent, тоді як ціни на сорти нафти в Північному морі та Іраку підвищилися.

Країна не ввела санкцій проти РФ через її дії в Україні, заявивши, що вона залишається залежною від російських енергоносіїв.

Президент Туреччини Таїп Ердоган зустрівся з президентом РФ Путіним на початку серпня, вони домовилися про активізацію ділової співпраці.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Економіка
Туреччина допоможе Україні у повоєнній відбудові
Дипломатія
Ізраїль і Туреччина домовилися про відновлення дипвідносин
Різне
Узбекистан пригрозив в'язницею своїм громадянам за участь у війні проти України
Головні новини
Близький Схід
Bloomberg: Для відбудови Гази знадобиться два десятиріччя та не менше 50 мільярдів доларів
Економіка
Туреччина зупинила всю торгівлю з Ізраїлем
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Читайте в розділі
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.