Туреччина запустить нові супутники та здійснить місію на Місяць

Керівник турецької компанії TÜBİTAK професор Хасан Мандал заявив, що після запуску супутника İMECE-1 вони зосередяться на створенні супутників İMECE-2 і 3: «До 2027 року три наші супутники працюватимуть одночасно. Туреччина стане країною, яка не лише виробляє свій супутник, а й виробляє командні супутники». 

Мандал розповів, що Туреччина звернула свій погляд на космос у перший рік «Століття Туреччини». Він нагадав, що одним із 10 планів Національної космічної програми було «відправлення першого астронавта Туреччини до космосу».

У 2023 році Туреччина запустила супутник İMECE. За ним будуть дві важливі місії. Одна з них – проект Turksat 6A. 

"Ми запустимо цей супутник зв'язку в 2024 році, а в 2026 здійснимо місію з висадки на Місяць», - заявив Мандал. Він розповів про космічні плани Туреччини: «До 2027 року три наші супутники функціонуватимуть одночасно. З цього моменту ми зможемо отримувати зображення з будь-якої точки світу. Дослідження розпочнуться у 2024 році. Це важлива мотивація для наших дослідників. На нашому супутнику İMECE діаметр оптичної камери складав 99 сантиметрів. На наступних супутниках він становитиме 50 сантиметрів. Ми встановимо оптичні камери з високою роздільною здатністю на İMECE-2 та İMECE-3. Таким чином у нас з'являться командні супутники. З İMECE-2 та İMECE-3 Туреччина стане країною, яка не тільки має свій власний супутник, а й створює командні супутники». 

Створення супутника İMECE, який Туреччина від проектування до розробки зробила самотужки, зайняло сім років, а на виготовлення İMECE-2 та İMECE-3 піде всього чотири роки. 

«Туреччина збудує два супутники протягом чотирьох років. Туреччина стане країною, яка експортуватиме космічні технології. Ми досягли цього рівня. Зараз на підході супутники İMECE-2 та İMECE-3», - сказав він. За його словами, Туреччина виробляє та експортує космічні технології. Крім того, Туреччина є країною, яка може виготовляти чіпи для власної оборонної промисловості та цивільного сектору.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Політика
Парламент Туреччини схвалив вступ Швеції до НАТО
Різне
Турецький президент назвав прем'єр-міністра Ізраїлю "м'ясником Гази"
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.