Туреччина припинить видавати посвідку на проживання тим, хто приїхав як турист

Туреччина має намір серйозно змінити міграційну політику. Так, вона не видаватиме посвідку на проживання (ПНП) тим, хто приїхав із туристичними цілями, на відпочинок.

Про це розповів виданню Sabah міністр внутрішніх справ країни Алі Ерлікай.

За його словами, зараз Анкара видає громадянам 95 країн так звану туристичну посвідку на тимчасове проживання – короткострокову посвідку на проживання для туристів терміном дії до півроку (для громадян України термін перебування без візи становить 90 днів), але незабаром ті, хто приїздить із туристичною метою, не матимуть права просити посвідки на тимчасове проживання.

«Якщо ви приїхали як турист, ви не можете сказати: «Я хочу працювати пастухом». Вирушайте на батьківщину, подайте там заяву на отримання дозволу на роботу, і ми вас оцінимо. Розкажіть про свої наміри, і ми видамо вам посвідку на проживання відповідно до них», – пояснив міністр.

При цьому процес отримання посвідки спростять. Її можна буде отримати в нотаріуса, а студентам видаватимуть ПНП в університетах.

Цей статус дає змогу легально проживати в країні та займатися певним видом діяльності відповідно до типу документа. Посвідка на проживання дає власнику додаткові привілеї щодо використання медичних і банківських послуг.

Ерлікай також повідомив про намір Туреччини запровадити обов’язкову дактилоскопію для всіх іноземців, які в’їжджають. Він зазначив, що відбитки пальців почнуть знімати «в майбутньому», як під час в’їзду до Великої Британії або США.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Політика
Туреччина 7 серпня вступить у справу про геноцид у секторі Газа
Головні новини
Різне
Число жертв епідемії холери в Судані досягло 252
Різне
Казахстан ремонтує російські винищувачі західним обладнанням в обхід санкцій
Економіка
Туреччину накрила хвиля банкрутств: закрилися тисячі компаній
Читайте в розділі
Різне
Число жертв епідемії холери в Судані досягло 252
Різне
Казахстан ремонтує російські винищувачі західним обладнанням в обхід санкцій
Різне
Шість співробітників ООН загинули під час ізраїльської атаки в Нусейраті
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.