Туреччина хоче вступити до БРІКС

Туреччина вирішила подати заявку на вступ до міжнародної організації БРІКС. До неї входять, зокрема, Бразилія, Росія, Індія, Китай та Південна Африканська республіка.

В закордонних медіа, посилаючись на власні джерела, зазначають, що таким чином влада Туреччини спробує "зміцнити свій глобальний вплив і налагодити нові зв’язки за межами традиційних західних союзників". Анонімні співрозмовники стверджують, рішення уряду Ердогана побудоване на думці, що в геополітиці все більше акцентують увагу на країнах, що розвиваються, а не на економічно стабільних державах.

Іще одна причина подачі заявки до БРІКС - розчарування через відсутність прогресу в багаторічній спробі приєднатися до Європейського Союзу. Вплинули також розбіжності з іншими членами НАТО після того, як Туреччина продовжила підтримувати тісні зв’язки з Росією після її вторгнення в Україну в 2022 році.

Натомість нещодавно Ердоган заявив, що "Туреччина може стати сильною, процвітаючою, престижною та ефективною країною, якщо вона покращить свої відносини зі Сходом і Заходом одночасно". Тільки така політика зможе стати корисною для країни, додав президент.

БРІКС - міжнародна організація, створена в 2009 році. Наразі це найбільша міжнародна спільнота за розмірами та кількістю населення країн, що розвиваються. У 2023 році доєднатися до неї запросили й Аргентину,  Ефіопію, Єгипет, Іран, ОАЕ та Саудівську Аравію.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Різне
Туреччина припинить видавати посвідку на проживання тим, хто приїхав як турист
Головні новини
Різне
Число жертв епідемії холери в Судані досягло 252
Різне
Казахстан ремонтує російські винищувачі західним обладнанням в обхід санкцій
Економіка
Туреччину накрила хвиля банкрутств: закрилися тисячі компаній
Читайте в розділі
Економіка
Туреччину накрила хвиля банкрутств: закрилися тисячі компаній
Економіка
Саудівська Аравія планує відмовитись від розрахунків за нафту в доларах США
Економіка
Від Азербайджану до ЄС у Чорному морі прокладуть підводний електрокабель
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.