Цього року Саудівська Аравія залучить найбільший кредит на $11 млрд для своїх інвестпланів

Міністерство фінансів королівства призначило Industrial & Commercial Bank of China Ltd. координатором та букраннером довгострокового незабезпеченого кредиту. Процентна ставка за 10-річним боргом становить 100 базисних пунктів порівняно зі ставкою забезпеченого фінансування овернайт — звичайною базовою ставкою при запозиченні в доларах.

ICBC, відомий китайський кредитор, запросив інші банки взяти участь у кредиті та попросив зацікавлені сторони відповісти до середини жовтня, повідомили джерела. Поки не ясно, на що буде використано кредит, хоча в королівстві перебуває безліч проектів у стадії розробки в рамках кампанії з диверсифікації, яку відстоює наслідний принц Мухаммед бін Салман.

Хоча частина цієї суми фінансуватиметься за рахунок доходів від нафти, уряду також необхідно залучати іноземні інвестиції та брати кредити. Багато ключових організацій, які інвестують у проекти «Бачення 2030», у тому числі Державний інвестиційний фонд та його дочірні компанії, що розвивають нове місто Неом, вже взяли у позику десятки мільярдів доларів.

Угода королівства стимулюватиме ринок синдикованих кредитів у регіоні EMEA, який, за даними Bloomberg, з початку року впав на 27%. Це також підкреслює зростання використання китайських кредиторів на Близькому Сході. За даними рейтингів великих китайських банків, таких як Bank of China та ICBC, підвищувалися в рейтингових таблицях організаторів кредитів щороку після пандемії.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Економіка
“Давос в пустелі”: країни Близького Сходу переживають бум інвестицій у західні компанії
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Економіка
Туреччина обмежує експорт до Ізраїлю до припинення вогню в Газі
Економіка
Євросоюз планує прискорити надання фінансової допомоги Єгипту
Економіка
Найбільший держбанк ОАЕ обмежує бізнес з РФ
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.