В Саудівській Аравії вперше за сім років відкрились двері посольства Ірану

Після багаторічної перерви в Посольство Ірану в Ер-Ріяді відкрило свої двері у четвер, 13 квітня. Про це пише Reuters із посилання на слова очевидців події.

Важка брама комплексу посольства Ірану в Ер-Ріяді була відчинена, і група оглядала його приміщення. До воріт під’їхала біла вантажівка, розповіли кореспонденти інформагентства. Це сталося за кілька годин після заяви МЗС Ірану щодо прибуття в Саудівську Аравії технічної делегації країни.

“Іранська делегація вживе необхідних заходів в Ер-Ріяді та Джидді для відкриття посольства та генконсульства”, — повідомив офіційний представник іранського міністерства Нассер Канані.

Нагадаємо, минулого місяця країни домовилися припинити дипломатичні війни та повторно відкрити свої дипмісії в рамках угоди, укладеної за посередництва Китаю.

Як відомо, роботу дипмісії Ірану в Саудівській Аравії було припинено ще у 2016 році. Ер-Ріяд розірвав відносини з Тегераном після штурму його посольства в Ірані, який стався після старти шиїтського священнослужителя в Саудівській Аравії.

Втім відносини між двома країнами стали погіршуватися ще раніше. Причиною послужило втручання Саудівської Аравії і Об’єднаних Арабських Еміратів в єменську війну, в ході якої пов’язаний з Іраном рух хуситів скинув уряд, що підтримувався Ер-Ріядом.

Влада Саудівської Аравії обвинуватила Іран в озброєнні хуситів. А у 2019 році королівство звинуватило Ісламську Республіку в нападах на нафтові об’єкти Aramco.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Різне
Саудівська Аравія дозволила російському фрегату зайти в порт
Дипломатія
Іран призначив посла в ОАЕ після майже восьмирічної відсутності
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Дипломатія
Новий посол Туреччина вручив вірчі грамоти Президенту України
Дипломатія
Йорданія відкликала посла з Ізраїлю
Дипломатія
Саудівська Аравія та Іран офіційно відновили дипломатичні відносини
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.