Саудівська Аравія дозволила російському фрегату зайти в порт

Фрегат “Адмірал Горшков” став першим російським кораблем, який отримав дозвіл пришвартуватися в Саудівській Аравії.

Відомо, що російське військове судно зупинилося в порту міста Джидда для дводенного перепочинку та дозаправки. Опісля “Адмірал Горшков” продовжить шлях до порту міста Мурманськ, що в російській федерації.

Варто зауважити, що з 4 січня 2023 року фрегат вирушив до Південно-Африканської Республіки, де провів військові маневри. Згодом корабель відплив до Аравійського моря, де у березні взяв участь у військових морських навчаннях разом з Іраном та Китаєм.

Подібна ситуація із заходом фрегата “Адмірал Горшков” до Джидди зумовлена санкційною політикою багатьох інших країн світу. Наприклад, 17 квітня 2022 року всі без винятку країни ЄС заборонили російським кораблям входити у свої морські чи річкові порти.

Фрегат “Адмірал Горшков” – головний корабель проєкту 22350, виготовлений російським ПАТ Суднобудівний завод “Сєвєрная вєрфь”. Спущений на воду в 2010 році, взятий на озброєння вмс зс рф у 2018 році. Екіпаж складає від 186 до 210 осіб. Водотоннажність – 5400 тонн. Має два дизельних та два газотурбінних двигуни. Озброєний 130 мм корабельною артилерійською установкою А-192М, двома шестиствольними 30 мм зенітними ракетно-артилерійськими комплексами “Палаш”. Здатний нести до 16 ракет 3М14Т комплексу “Калібр-НК” або 16 протикорабельних ракет 3М55 “Онікс”, 16 протичовнових ракет 91Р1 та 8 протичовнових ракет 87Р. Варто зазначити, що 7 жовтня 2020 року міністерство оборони рф повідомило про успішний пуск гіперзвукової протикорабельної ракети 3М22 “Циркон” (взята на озброєння зс рф 4 січня 2023 року).

Поділитися публікацією:
Читайте також
Політика
Reuters: Глави МЗС Саудівської Аравії та Ірану зустрінуться в Китаї
Дипломатія
Іран призначив посла в ОАЕ після майже восьмирічної відсутності
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.