Саудівська Аравія виділяє 233 мільйони доларів на розвиток своєї кіноіндустрії

На ці гроші можуть претендувати не лише місцеві, а й закордонні кінокомпанії.

Країни Близького Сходу активно готуються до того моменту, коли потоки нафти і газу в цих країнах вичерпаються і потрібно буде жити на інші джерела прибутків. Сектор культури та культурного туризму відіграє у цих планах важливу роль - так, на Близькому Сході вже кілька років відкриваються музеї світового рівня. Нині ж до музейного сектору приєднується кіно.

Як пише Deadline , Саудівський фонд культурного розвитку (CDF) офіційно запустив свою Програму фінансування кіноіндустрії, пропонуючи фінансову підтримку з загальним портфелем $233 млн. місцевим і міжнародним (особливо цікавий момент) кінокомпаніям, які хочуть брати участь у розвитку кіноіндустрії країни.

У прес-релізі Фонду йдеться про те, що ініціатива відкрита для місцевих та міжнародних компаній і що її мета полягає в тому, щоб підтримати зростання місцевої кіноіндустрії шляхом надання приватному сектору фінансових пакетів, які підтримують місцевий контент та просувають кіновиробництво.

Програма приєднується до цілої низки підтримуваних державою ініціатив, спрямованих на те, щоб дати поштовх розвитку кіно- та телеіндустрії після зняття в країні заборони на 35 кінотеатрів наприкінці 2017 року в рамках стратегії з ухилення від залежності місцевої економіки від нафти.

Фінансові пакети, запропоновані в рамках програми, призначені для малих і середніх підприємств у відповідь на інтерес до цього сегменту сектору кіно і телебачення, що розвивається, з боку місцевих і міжнародних інвесторів і кіноентузіастів.

«Ми запрошуємо всі фінансові та інвестиційні установи приєднатися до місії зі створення та розширення можливостей цього сектора, що розвивається», - сказав генеральний директор Фонду Мохаммед Біндаель.

Програма поділена на два ключові потоки фінансування: потік кредитування, в рамках якого компанії можуть брати кредити та зберігати право власності на свої проекти, та потік інвестицій, спрямований на виробничі та інфраструктурні проекти.

Місцеві та міжнародні компанії, що працюють у кіноіндустрії та зацікавлені у отриманні кредиту в рамках Програми фінансування кіноіндустрії, можуть подати заявку через веб-сайт CDF.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Статті
Саудівська Аравія віддана Статуту ООН та неприйняттю будь-якого порушення суверенітету всіх країн – посол Королівства Саудівська Аравія в Україні
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.