Росія вимагає від Казахстану вислати українського посла, який говорив про "вбивство росіян"

Міністерство закордонних справ Росії у вівторок викликало главу посольства Казахстану Єрмека Кошербаєва, якому висловило протест через невислання українського посла Петра Врублевського – той раніше обурив Москву заявами про "вбивство росіян" в Україні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на коментар офіційної представниці МЗС РФ Марії Захарової.

Вона стверджує, що після інциденту з Врублевським Астана обіцяла Москві, що український дипломат "безповоротно покине Казахстан у найстисліші терміни".

"На превеликий жаль, запевнення про те, що цей бандерівський емісар "ніколи не повернеться" в Астану, не виконані. Цей персонаж знову з'явився в столиці Казахстану, причому явно не для того, щоб "просто зібрати речі і забрати сім'ю". Не ховаючись, він відвідує дипломатичні прийоми як глава дипмісії", – обурюється Захарова.

Вона висловила сподівання, що Казахстан "не стане йти на поводі в неонацистського режиму в Києві та вживе заходів для якнайшвидшої остаточної висилки цього одіозного націоналіста".

Нагадаємо, наприкінці серпня МЗС Казахстану викликало посла України і висловило йому протест через висловлювання про росіян.

Приводом для виклику посла стало його інтерв'ю від 21 серпня казахстанському блогеру Діасу Кузаїрову, в якому Врублевський, зокрема, сказав: "Намагаємося вбити їх якнайбільше. Чим більше ми вб'ємо росіян зараз, тим менше доведеться вбивати нашим дітям".

5 вересня МЗС Казахстану заявило, що Петро Врублевський вибачився за свої слова про росіян. Пізніше стало відомо, що український посол ненадовго поїхав у відпустку, що російські ЗМІ назвали “висланням”.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Дипломатія
Глава МЗС України відправляється в турне країнами Африки
Розпочне своє турне Дмитро Кулеба з Сенегалу вже 3 жовтня
Головні новини
Близький Схід
Bloomberg: Для відбудови Гази знадобиться два десятиріччя та не менше 50 мільярдів доларів
Економіка
Туреччина зупинила всю торгівлю з Ізраїлем
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Читайте в розділі
Дипломатія
Новий посол Туреччина вручив вірчі грамоти Президенту України
Дипломатія
Йорданія відкликала посла з Ізраїлю
Дипломатія
Саудівська Аравія та Іран офіційно відновили дипломатичні відносини
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.