Глава МЗС України відправляється в турне країнами Африки

Розпочне своє турне Дмитро Кулеба з Сенегалу вже 3 жовтня

З 3 по 12 жовтня відбудеться перше в історії української дипломатії турне глави МЗС України країнами Африки. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розпочне турне з візиту до Сенегалу. Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Турне є важливим елементом Африканської стратегії, яка стала “дорожньою картою” розвитку відносин нашої держави з регіоном.

У пресслужбі зауважили, що основною темою переговорів міністра буде консолідація політичної підтримки України з боку країн глобального півдня на тлі російської агресії, зокрема останньої спроби анексії українських територій.

Іншими пріоритетами переговорів будуть зміцнення ролі України як гаранта світової продовольчої безпеки, поглиблення взаємодії в галузі освіти, просування українських IT-продуктів, зокрема платформи Дія, створення нових можливостей для українського експорту з використанням можливостей системи Nazovni. У межах візитів також заплановане проведення низки бізнес-форумів за участі провідних українських та африканських компаній.

Як повідомляють у пресслужбі, візити глави МЗС відкриють новий розділ співпраці з країнами Африканського континенту та сприятимуть втіленню глобальної та проактивної дипломатії України. Турне міністра також стане підготовкою до проведення масштабної конференції Україна-Африка.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Діаспори
Українські іранці протестували проти передачі Росії БПЛА іранською владою
Головні новини
Близький Схід
Bloomberg: Для відбудови Гази знадобиться два десятиріччя та не менше 50 мільярдів доларів
Економіка
Туреччина зупинила всю торгівлю з Ізраїлем
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Читайте в розділі
Дипломатія
Новий посол Туреччина вручив вірчі грамоти Президенту України
Дипломатія
Йорданія відкликала посла з Ізраїлю
Дипломатія
Саудівська Аравія та Іран офіційно відновили дипломатичні відносини
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.